Správy

Zuzana Čaputová navštívila Nové Zámky: Stretla sa so starostami, bola aj vo fabrike

Prezidentka Zuzana Čaputová počas týždňa navštívila Nové Zámky. Aký bol cieľ jej cesty?

Ilustračný obrázok k článku Zuzana Čaputová navštívila Nové Zámky: Stretla sa so starostami, bola aj vo fabrike
9
Galéria

„Prezidentka Zuzana Čaputová v historickej cisársko-kráľovskej jazdiarni rokovala so starostami a primátormi regiónu, stretla sa s miestnymi osobnosťami z viacerých oblastí,“ informuje mesto Nové Zámky.

„Ísť do regiónov Slovenska, za ľuďmi, je jedna z najlepších súčastí mojej práce. Aj dnes som v okrese Nové Zámky stretla veľa skvelých ľudí. Odborníkov vo svojich oblastiach, ľudí s chuťou až nadšením pre to, čo robia. Dusno z vysokej politiky v Bratislave pomáhajú rozdýchať práve takíto ľudia. A čo je ešte dôležitejšie, sú presne tou nádejou pre Slovensko, ktorú potrebujeme,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

Kam zavítala?

Predpoludním ešte stihla hlava štátu absolvovať besedu so študentmi Gymnázia P. Pázmáňa.

„Ďakujem študentom a učiteľom Gymnázia Petra Pázmáňa za výbornú diskusiu. Rovnako ako ďakujem za stretnutie s osobnosťami regiónu Nových Zámkov, ktoré hostil primátor mesta Otokar Klein. Navštívila som spoločnosť OSRAM, jedného z najväčších zamestnávateľov v celom Nitrianskom kraji a tiež historicky jednu z najstarších a najvýznamnejších hvezdární, Slovenskú ústrednú hvezdáreň v Hurbanove. S rodičmi a odbornými pracovníkmi Zariadenia sociálnych služieb Hurbanovo sme hovorili o tom, ako veľmi nám na Slovensku chýbajú detskí psychiatri a psychológia, ktorí sú kľúčoví pre včasnú diagnostiku a intervenciu porúch autistického spektra, na ktorú je aj toto zariadenie špecializované,“ dodala Zuzana Čaputová.

Prečítajte si tiež

Majú ťažké srdce

Prezidentka si pochvaľovala stretnutie so zástupcami samospráv.

„Ako prakticky všetky samosprávy na Slovensku, aj starostovia a starostky z okresu Nové Zámky, otvárali najmä tému vysokých cien energií, znižovania regionálnych rozdielov a nedostatočnú dopravnú infraštruktúru vo svojom regióne. Ťažké srdce majú predovšetkým na nekoncepčné opatrenia a chaotické zákony prichádzajúce z parlamentu, ktoré majú negatívne dopady na ich rozpočty a výrazne znižujú schopnosť samospráv poskytovať svojim občanom kvalitné služby a čeliť krízam. To je aj dôvod, pre ktorý sa väčšina mojich podaní na Ústavný súd týkala zásahov do práv samospráv,“ uviedla prezidentka Čaputová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Prezidentka Zuzana Čaputová v Nových Zámkoch
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM