Anton Hrachovský Správy

Zubná pohotovosť v Nových Zámkoch je zrušená: Ľudia musia cestovať do Šurian

Bolesť zubov patrí medzi najkrutejšie fyzické bolesti, aké ľudstvo pozná. Novozámčania budú musieť v takomto prípade cestovať za pohotovosťou mimo mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zubná pohotovosť v Nových Zámkoch je zrušená: Ľudia musia cestovať do Šurian
Zdroj: TASR

Zubných pohotovostí na Slovensku je menej ako šafranu a situácia sa ešte zhoršila. Ak vás často trápia problémy so zubami a ste z Nových Zámkov či blízkeho okolia, táto správa vás nepoteší. Miestna zubná pohotovosť totiž od 1. apríla zavrela svoje brány.

Koniec zubnej pohotovosti v Zámkoch

Dôvodom je rozhodnutie Nitrianskeho samosprávneho kraja o zrušení rozhodnutia z roku 2006, ktoré povolovalo prevádzku ambulancie zubného lekárstva so zameraním na zubnú pohotovostnú ambulanciu. Tá bola ešte donedávna v centre mesta na ulici M.Oláha.

Novozámčania sú tak v extrémnych a bolestivých prípadoch odkázaní na návštevu najbližších zubných pohotovostí v Šuranoch. Jedna sa nachádza v budove POLYS, na adrese M.R. Štefánika 14 (po telefonickom dohovore, disponuje aj modernými RTG a CT prístrojmi), v prípade druhej možno využiť služby lekárskej služby prvej pomoci na tamojšej mestskej poliklinike.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM