Tlačové správy

ZNÁMI INFLUENCERI UPOZORŇUJÚ MLADÝCH NA NEBEZPEČENSTVO FAJČENIA A INÝCH ZÁVISLOSTÍ - ALE PO SVOJOM

Po letných prázdninách je späť! H3KNISA, projekt iniciatívy Na veku záleží, ktorý mení pohľad na prevenciu fajčenia medzi stredoškolákmi, odštartoval nový školský rok na bratislavskej SOŠ Masmediálnych a informačných štúdií.

Ilustračný obrázok k článku ZNÁMI INFLUENCERI UPOZORŇUJÚ MLADÝCH NA NEBEZPEČENSTVO FAJČENIA  A INÝCH ZÁVISLOSTÍ - ALE PO SVOJOM
24
Galéria
Zdroj: H3KNISA

Ale pozor, žiadne nudné prednášky, príkazy ani zákazy tu nehrozia. Tento projekt totiž stavil na úplne inú kartu – diskusie, ktoré bavia!

Známi influenceri a mladí ľudia z generácie 3K (to sú tí z tretieho tisícročia!) prichádzajú medzi študentov a rozprávajú sa s nimi otvorene o živote, o tom, prečo je lepšie cigarety vynechať a sústrediť sa na seba, svoje sny a plány. A ako to funguje? Bez učiteľov, v malých skupinách, kde sú mladí medzi sebou.

„Väčšina stredoškolákov už fajčenie aspoň vyskúšala. Tradičné prednášky ich nezaujmú, ale radi diskutujú. Ak niekto z ich generácie povie, že to nejde ruka v ruke so zdravým životom, má to pre nich väčšiu váhu,“ vysvetľuje Peter Guldan, pedagóg a spolutvorca projektu. Takže žiadne strašenie, len otvorená debata.

LaFlorita so študentmi po workshope
LaFlorita so študentmi po workshope / Zdroj: H3KNISA

O ČOM SA BAVÍME?

Témy, ktoré mladí na workshopech riešia, nie sú len o fajčení. Influenceri ako Bekim, Matúš Okajček, či LaFlorita rozoberajú aj témy ako sebaláska, podnikanie, financie, duševné zdravie, stres, ekológia či dokonca sexuálna výchova. Každý si môže vybrať tri workshopy zo sedemnástich a zapojiť sa do diskusie o tom, čo ho skutočne zaujíma.

„Podnikanie, duševné zdravie a financie sú top témy, ktoré študenti riešia najviac. Je super, že môžeme o týchto veciach hovoriť otvorene a bez zbytočných póz,“ hovorí Matúš Okajček, ktorý je ambasádorom H3KNISA.

Zdroj: H3KNISA

ŽIVOTNÉ SKÚSENOSTI A INŠPIRÁCIE

Do projektu sa zapojili aj ďalšie známe tváre ako rapper Lyrik H, travel bloger Rado Hoppej (Nie je túra bez Štúra), tréner Marek Keveš či Miška a Denis zo Sexuálnej výchovy. Cieľom je motivovať študentov, aby sa viac zamýšľali nad tým, ako žijú, a vybrať si cestu, ktorá vedie k zdravšiemu a naplnenému životu.

ČÍSLA, KTORÉ POTEŠIA

Od štartu H3KNISA sa projekt rozbehol vo veľkom – navštívili už 26 stredných škôl po celom Slovensku a na 930 workshopoch sa zapojilo viac než 5 600 študentov. A spätná väzba? Tá je viac než pozitívna. „Študenti oceňujú možnosť slobodne sa vyjadriť, diskutovať a premýšľať o tom, čo ich zaujíma. Tento projekt určite odporúčam aj ďalším školám,“ hovorí riaditeľka SOŠ MIŠ, Jana Mašlejová.

Ak si aj ty chceš vypočuť niečo iné ako tradičné prednášky a dozvedieť sa viac, sleduj H3KNISA a možno prídu aj na tvoju školu!

Viac info nájdeš na: www.h3knisa.sk

Bekim workshop
Bekim workshop / Zdroj: H3KNISA

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: H3KNISA
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM