Anton Hrachovský Správy

Žiaci sa už chystajú do školy: V Nových Zámkoch ich tam zadarmo odvezie autobus

Cestu do školy uľahčí novozámockým žiakom autobusový spoj, za ktorý nebudú musieť platiť. Treba však k tomu preukaz. Pozrite, ako ho pre svoje dieťa získať.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci sa už chystajú do školy: V Nových Zámkoch ich tam zadarmo odvezie autobus
Zdroj: TASR

Aj počas školského roka 2018/2019 budú žiaci základných škôl a osemročného gymnázia od prímy po kvartu s trvalým pobytom v Nových Zámkoch cestovať do školy v čase od 6:00 do 8:00 zadarmo. Bezplatné cestovanie im umožní už piaty ročník obľúbeného projektu mesta Nové Zámky a dopravnej spoločnosti ARRIVA.

Cesta do školy zadarmo

Bezplatne cestovať na linkách MHD môžu žiaci s preukazom platným na nový školský rok 2018/2019. Preukaz je platný od 3. septembra 2018 do 30. júna roku, v ktorom žiak ukončí  9. ročník. Pre žiaka osemročného gymnázia je rozhodujúci dátum ukončenia kvarty.

„Vďaka projektu bezplatného cestovania detí do škôl sme počas štyroch rokov ušetrili rodičom nemalé finančné prostriedky a zároveň sme deťom poskytli bezpečnú dopravu do škôl počas raňajšej špičky. Považujem preto tento projekt za veľmi užitočný,“ povedal Otokar Klein, primátor mesta Nové Zámky.

Treba požiadať o preukaz

Na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na webovej stránke Arrivy. Škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz. Ten je potrebné ukázať vodičovi vždy pri nástupe do autobusu.

Do konca septembra 2018 platia preukazy, ktoré boli deťom vydané v minulom školskom roku. Predĺženie preukazu potvrdí príslušná základná škola. O vydanie preukazu možno požiadať aj počas školského roka.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM