Viktória Botošová Rôzne

Zaujímavé fakty o novozámockých sídliskách: Viete ktoré z nich je najstaršie, či najobývanejšie?

Novozámocké paneláky. Pre niektorých opachy, ktoré nie veľmi pridávajú vzhľadu mesta, pre iných domov plný spomienok. Charakteristické sídliská sú snáď v každom slovenskom meste, novozámocké ale majú vlastné špecifiká.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé fakty o novozámockých sídliskách: Viete ktoré z nich je najstaršie, či najobývanejšie?
Foto: Viktória Botošová

Súčasťou Nových Zámkov je niekoľko sídlisk, v ktorých vyrastajú panelákové deti. Aj takto im niektorí hovoria. Každé sídlisko má však svoj príbeh, ktorý tvoria jeho obyvatelia spolu s ním. V našom meste ich nie je veľa, no každé z nich má svoje špecifiká. Na naše otázky nám priblížila odpovede Petronela Bernáth, MsÚ.

Najväčším sídliskom v Nových Zámkoch je podľa jej slov sídlisko Nábrežie, naopak tým najmenším je sídlisko Západ. „Najstarším sídliskom v Nových Zámkoch je Prednádražie. Najnovším sídliskom je sídlisko Západ II,“ vysvetľuje.

Ako pokračuje, dokopy máme v našom meste osem sídlisk, ktoré dostali svoje pomenovania pravdepodobne podľa polohy v meste.

Ktoré sídlisko je najviac obývané? Tým najviac obývaným je podľa ďalších informácií sídlisko Juh I., II. a III. „Na Nábrežnej ulici je prihlásených na trvalý pobyt 3977 občanov. Najmenej obývané je sídlisko Západ, na Banskobystrickej ulici je prihlásený na trvalý pobyt 1 občan,“ ukončila.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM