Zámky patria k slovenskej špičke: Súťaž preverila vedomosti študentov o pive, FOTO
Študentka z Nových Zámkov potvrdila príslušnosť reprezentantov nášho mesta medzi to najlepšie. V súťaži v čapovaní piva obsadila miesto medzi trojicou najlepších.

Už po tretí raz si študenti stredných škôl gastronomických odborov porovnali vedomosti o pive na celoslovenskej súťaži Xpert v umení čapovať. Počas dvoch dní sa v priestoroch Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch stretlo 20 študentov z celého Slovenska.
Tretí ročník súťaže v Nových Zámkoch
Kvalifikovaní odborníci odovzdali svojím nasledovníkom vedomosti počas interaktívneho workshopu v hurbanovskom pivovare na tému „Štyri ingrediencie piva“. Študenti tak mali jedinečnú príležitosť detailne preskúmať základné ingrediencie piva – vodu, chmeľ, slad a kvasinky.
ROZHOVOR: Pivu a vínu nerozumie každý, v Zámkoch však máme majstra Slovenska
Dominujeme juniorskému someliérstvu: Prvé dve miesta pre Nové Zámky, FOTO
Po zážitkovom workshope prišlo na rad súťažné preverovanie vedomostí študentov. Pred štvorčlennou komisiou zloženou z odborníkov museli v prvom kole obhájiť svoje poznatky o pive a zručnosti v čapovaní.
Tí s najvyšším počtom bodov postúpili do finálového kola, v ktorom predviedli schopnosti v čapovaní rezaného piva. Študenti z Nových Zámkov bodovali doteraz v každom ročníku tejto celoslovenskej súťaže.
Na základe priebežných výsledkov napokon získala v roku 2019 víťazstvo Katarína Bučková zo SOŠ hotelových služieb a obchodu v Trenčíne.
Druhé miesto obsadila Monika Vojtelová (na titulnej snímke vľavo) zo SOŠ hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch.
Mladá študentka tak nadviazala na predošlé úspechy Eriky Bartovej (1. miesto v 2018), Branislava Valíčeka (2. miesto v 2018), Miroslava Szaba (1. miesto v 2017) a Martiny Ďurkovskej (3. miesto v 2017).
Tretí skončil v roku 2019 Samuel Vágovič zo Súkromnej strednej odbornej školy GOS v Trnave.
Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.
