Správy

Zámčania sa môžu zapojiť do zbierky pre Ukrajinu: Na meste zasadne krízový štáb

Ani Novozámčanom nie je ľahostajný osud našich východných susedov. Obyvatelia mesta sa už teraz môžu zapojiť do zbierky.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania sa môžu zapojiť do zbierky pre Ukrajinu: Na meste zasadne krízový štáb
17
Galéria

Ukrajina sa zmieta vo vojenskom konflikte a na územie Slovenska prúdia tisíce utečencov – žien a detí. Pomocnú ruku podávajú aj dobrovoľníci a samosprávy.

Zasadne krízový štáb

„Všetci sme zhrození z tragických udalosti u nášho suseda. Bezbranné matky s deťmi utekajú pred hrôzami vojny. Mesto Nové Zámky s ľuďmi ochotnými pomôcť už niekoľko dní (aj dnes) intenzívne spolupracuje a dohaduje reálne riešenia, ktoré ľudom v núdzi pomôžu. Teraz nie je čas na písanie statusov a politiku," informuje mesto Nové Zámky.

Začiatkom pracovného týždňa bude v meste zasadať krízový štáb, po ktorom radnica oznámi potvrdenie a realizáciu dohodnutej formy pomocí. „Prosíme Vás ak viete pomôžte a modlime sa za Ukrajinu," dodal magistrát.

Vyhlásili zbierku

O pomoc už poprosil aj Slovenský Červený kríž, územný spolok Nové Zámky. Ten zverejnil svoju výzvu na sociálnej sieti: „Slovenský Červený kríž, územný spolok Nové Zámky vyhlasuje dobrovoľnú zbierku pre Ukrajinu. Materiál môžete doniesť na územný spolok SČK Nové Zámky, Žerotínovu baštu 1, 1.poschodie od zajtra, 27.2. 2022 od 13:00 hod. do 17:00 hod."

Prečítajte si tiež

Zoznam potrebných vecí

Čo môžete doniesť: deky, paplóny, spacie vaky, vankúše hygienické potreby (zubné kefky, zubné pasty, sprchové gély, hygienické potreby pre ženy), dezinfekčné prostriedky, detské plienky (rôzne veľkosti v originálnom balení) vlhčené utierky, trvanlivé potraviny, rúška, respirátory (v ideálnom prípade aj detské).

„Všetko čo bude mimo zoznamu, žiaľ nebudeme môcť z kapacitných dôvodov prijať. V prípade, ak by ste mali záujem pomôcť ukrajinským utečencom pri poskytnutí ubytovania, alebo inou formou pomoci kontaktujte nás telefonicky na 0903 558 913," dodáva Slovenský Červený kríž, územný spolok Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Slovensko-ukrajinské hranice prekročilo tisíce Ukrajincov
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM