Správy

Zámčania, chcete pomôcť ľuďom z Ukrajiny? Mesto pripravilo DOTAZNÍK pre dobrovoľníkov

Pomocnú ruku pre Ukrajincov utekajúcich pred vojnou môžu podať aj obyvatelia Nových Zámkov. Mesto zisťuje záujem dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania, chcete pomôcť ľuďom z Ukrajiny? Mesto pripravilo DOTAZNÍK pre dobrovoľníkov
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Na aktuálnu situáciu na Ukrajine reagovalo aj mesto Nové Zámky. Po zasadnutí krízového štábu predstavilo niekoľko foriem pripravovanej pomoci.

Pomoc s ubytovaním

Na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa bude rozhodovať o schválení 15-tisíc eur na priamu pomoc Ukrajine a 25-tisíc eur na režijné náklady spojené s pobytom ľudí, ktorí kvôli vojne musia opustiť svoje domovy.

„Mesto je pripravené na okamžitú možnosť ubytovania pre 80 ľudí v spolupráci s Farskou charitou a 3 ďalšími zariadeniami. V prípade akútnej potreby poskytne aj priestory Športovej haly Milénium a telocviční v základných školách," informuje magistrát.

Pomôcť môžu aj záujemcovia z radov verejnosti. Mesto Nové Zámky zverejnilo zaujímavý dotazník.

Prečítajte si tiež

Dobrovoľnícka pomoc

Mesto aktuálne v spolupráci s lokálnymi organizáciami koordinuje pomoc ľuďom z Ukrajiny. Ako prezradila radnica, v súčasnosti sú naplánované kroky v oblasti ubytovania, vykonania karantény v prípade pozitivity na Covid-19, zabezpečenia stravy a ostatných nevyhnutných materiálnych potrieb a liekov.

„Rovnako pripravujeme kontaktné centrum pre prijímanie tejto materiálnej pomoci. Títo ľudia budú potrebovať aj pomoc pri integrácii na území mesta, tlmočnícke služby, sprevádzanie, asistenciu, psychologickú pomoc a mnoho ďalšieho. Budeme však potrebovať Vašu pomoc a byť SPOLU pripravení poskytnúť všetko potrebné nielen dnes, ale tak dlho, ako to bude potrebné," informuje mesto Nové Zámky.

Na webe mesta pribudol DOTAZNÍK, prostredníctvom ktorého sa môžu prihlasovať všetci dobrovoľníci, ktorí by chceli pomôcť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Policajná zbierka na pomoc utečencom z Ukrajiny
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM