Anton Hrachovský Samospráva

Základná umelecká škola v Zámkoch sa bude sťahovať: Poslanci odsúhlasili zámer

Žiaci novozámockej základnej umeleckej školy sa v budúcnosti budú učiť v modernejších priestoroch. Takéto sú odhadované náklady projektu na presťahovanie a rekonštrukciu školy.

Ilustračný obrázok k článku Základná umelecká škola v Zámkoch sa bude sťahovať: Poslanci odsúhlasili zámer
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocká Základná umelecká škola (ZUŠ) sa bude z ulice SNP sťahovať do novej budovy na ulici Letomostie 3. To, čo mestskí poslanci už dávnejšie avizovali, odsúhlasili na ostatnom mestskom zastupiteľstve. Mesto už má k tomuto kroku vypracované dve projektové dokumentácie. Kým prvá rieši stavebné úpravy potrebné na vybudovanie ZUŠ v novej budove, tá druhá pokrýva zateplenie novej budovy ZUŠ.

Bez príspevku aj s ním

Financovanie presťahovania a rekonštrukcie by malo pochádzať z dvoch zdrojov. Vedenie mesta sa chce uchádzať o dotáciu v rámci výzvy (január 2018) na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z Ministerstva životného prostredia SR. Druhú časť potrebných finančných prostriedkov pôjde z mestského rozpočtu. V prípade ministerského príspevku treba vziať do úvahy i možnosť, že ministerstvo projekt nepodporí.

Radnica si uvedomuje, že aj v prípade zamietnutia žiadosti o príspevok, bude musieť tieto financie vynaložiť z vlastných zdrojov. Na septembrovom zastupiteľstve to potvrdil primátor mesta Otokar Klein.

Náklady na presťahovanie ZUŠ v Nových Zámkoch

Celkové rozpočtové náklady tejto akcie predstavujú 1 315 921,01 eur, z toho stavebné úpravy časti školy sa predpokladajú 735 956,32 eur. Zvyšných 579 964,69 eur by malo ísť na zateplenie budovy. Pomocou spomínanej výzvy by chcelo mesto zabezpečiť 688 651,59 eur. V takom prípade by bola výška spolufinancovania mesta 627 269,42 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM