Správy

Za vakcínou už nemusíte cestovať: V jazdiarni otvorili očkovacie centrum, FOTO

Obyvatelia Nových Zámkov a okolia už za vakcináciou proti Covid-19 nemusia cestovať. Krajské veľkokapacitné očkovacie centrum vzniklo priamo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Za vakcínou už nemusíte cestovať: V jazdiarni otvorili očkovacie centrum, FOTO
19
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) otvoril v sobotu svoje štvrté Veľkokapacitné očkovacie centrum (VKOC).

Zriadené bolo v priestoroch Cisársko-kráľovskej historickej jazdiarne v Nových Zámkoch.

„Centrum je zriadené v priestoroch Cisársko-kráľovskej historickej jazdiarne na Kasárenskej ulici, vo vlastníctve Mesta Nové Zámky, ktoré poskytne tieto priestory za symbolické nájomné. Odhadovaný náklad na zriadenie a prevádzku VKOC v Nových Zámkoch je 290 000 eur, ktoré bude NSK žiadať v budúcnosti v plnom rozsahu refundovať," píše na svojom webe Nitriansky samosprávny kraj.

VKOC v Nových Zámkoch zriadila krajská samospráva v spolupráci s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, štátnou príspevkovou organizáciou Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky (FNsP).

„Pri kapacite 1 600 očkovaní denne sa výrazne urýchli proces očkovania obyvateľov Nových Zámkov a okolitých obcí,“ povedala Alena Tamaškovičová, zástupkyňa riaditeľa pre vnútornú správu FNsP. Do očkovania vo VKOC sa podľa jej slov zapojilo približne 100 zdravotníckych pracovníkov – lekárov a sestier nielen z ambulancií, ale aj z nemocnice.

Slovensko aktuálne

Po Nitre, Šali a Štúrove sa centrum v Nových Zámkoch stalo štvrtým v poradí, ktoré zriadil Nitriansky samosprávny kraj. O deň neskôr vzniklo aj piate vakcinačné centrum v Leviciach.

VKOC v Nových Zámkoch bude v prevádzke vždy v sobotu a nedeľu. Vakcinovať bude šesť odborných tímov očkovacou látkou COMIRNATY od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Záujemcovia o očkovanie sa prihlasujú cez portál www. korona.gov.sk. Prihlasovať sa môžu aj ako náhradníci cez link NSK.

Ako to počas víkendu vyzeralo vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Nových Zámkoch? Presvedčiť sa o tom môžete v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Nových Zámkoch
19
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM