Hokej Šport

Z Trenčína si vezieme dva body: Postaral sa o ne v predĺžení český útočník

Z Trenčína si vezieme dva body: Postaral sa o ne v predĺžení český útočník

Ilustračný obrázok k článku Z Trenčína si vezieme dva body: Postaral sa o ne v predĺžení český útočník
Zdroj: TASR

Trenčania vstúpili do zápasu aktívnejšie a so snahou o strelenie úvodného gólu. V 4. min Síkela zakombinoval s Gašparovičom. Najlepší strelec Trenčína Gašparovič však nedokázal prekonať Lundströma. O minútu Hossa posielal prihrávku na zadnú žŕdku Šimunovi. Tomu chýbali centimetre na lepšie zakončenie. Dávku zručnosti preukázal skúsený Obšut v 7. min, lenže netrafil priestor bránky. V 9. min sa vedenia ujali Nové Zámky. Sarinen obkorčuľoval bránu, ideálne prihral Cardwellovi a ten puk trafil medzi betóny Cháberu – 0:1. O šesť minút pridal nováčik druhý gól. Šikovnú kombináciu Čaládiho s Dubcom zakončil druhý menovaný opäť gólovo – 0:2. Aktivita Dukly v úvodnej tretine bola napokon odmenená pätnásť sekúnd pred koncom úvodnej tretiny. V presilovke nahodený puk od Kozáka dorazil do siete Ölvecký – 1:2.

Dukla po prestávke nezačala ideálne. Na trestnú lavicu sa pre príliš veľa hráčov na ľade porúčal Síkela. Domáci hokejisti početnú nevýhodu prežili bez ujmy a šanca na vyrovnanie sa im núkala v presilovej hre. Tú sa im aj podarilo využiť. Dlouhého nahodený puk sa odrazil pred Marcela Hossu, ktorý strelou nad vyrážačku brankára vyrovnal skóre na 2:2. Od tých chvíľ sa hralo zo strany na stranu. Ideálnu príležitosť nakloniť misky váh na stranu hostí mal v 28. min Brabenec, ale puk ani na dva razy nedokázal dostať za Cháberov chrbát. V 33. min Pituleho dorážka mierila do bránky, ale gól pre posunutú konštrukciu nemohol byť uznaný.

V úvode poslednej tretiny vysunul Cardwell Branbenca. Český legionár nevyužil ani svoju tretiu veľkú príležitosť v zápase. Hostia sa snažili byť aktívni. Hvila v dobrej pozícii nedokázal prestreliť Cháberu a podobne pochodil aj Bahenský. Necelých päť minút pred záverečnou sirénou mohol rozhodnúť Hossa. Samostatný nájazd však gólom neskončil, keď niekdajší hráč NHL neprepasíroval puk za Lundströma. Na opačnej strane sa štyria hokejisti rútili na dvojicu obrancov. Tí si pomohli faulom. V presilovke sa nedokázal presadiť Brabenec, keď sa Chábera včas presunul a zabránil rozhodujúcemu gólu. Rozhodnutie tak napokon prinieslo predĺženie. Pitule najskôr dosiahol gól do posunutej bránky. Z nariadeného trestného strieľania český útočník strelou na lapačku rozhodol o tom, že si hostia z Trenčína odvezú dva body.

Dukla Trenčín – HC Nové Zámky 2:3 pp (1:2, 1:0, 0:0 – 0:1)

Góly: 20. Ölvecký (Kozák, Gašparovič), 26. Hossa (Dlouhý, Holenda) – 9. Cardwell (Saarinen, Bahenský), 16. Dubec (Čaládi), 63. Pitule (sam. nájazd)
Vylúčení: 4:8, presilovky 2:0. Rozhodovali: Goga – Kacej, M. Orolin, 2073 divákov

Zostavy:
Trenčín: Chábera – Kozák, Drgoň, Holenda, Obšut, Hatala, Bohunický, Jáchym, Šefčík – Gašparovič, Ölvecký, Sojčík Čierni – Hossa, Síkela, Dlouhý – T. Sýkora, Šimun, Veilleux – Briestenský, J. Švec, D. Hudec
Nové Zámky: Lundström – M.Drtina, Cardwell, Sandgren, Čížek, Sucharda, Ďurčo, Mäkinen, Martin Chovan – Saarinen, Brabenec, Bahenský – M. Hudec, Kytnár, Hvila – Fábry, Pitule, Paulovič – Dubec, Čaládi, Lelkeš

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM