Anton Hrachovský Kultúra

Vyšehradské Vianoce smerujú do Zámkov: PREHĽAD najväčších sviatočných lákadiel

Atmosféra najkrajších sviatkov sa v Nových Zámkoch krásne vystupňuje. Prinášame vám prehľad najväčších vianočných lákadiel v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vyšehradské Vianoce smerujú do Zámkov: PREHĽAD najväčších sviatočných lákadiel
Zdroj: TASR

V Nových Zámkoch sa organizujú vianočné podujatia už od začiatku adventu. O pripravovaných akciách informuje mesto na svojej webovej stránke. V ponuke sú možnosti športovo-kultúrneho vyžitia, divadlo i tradičné vianočné trhy. Okrem nového klziska, ktoré tento rok vyrastie na Hlavnom námestí, je tak prichystaný pre obyvateľov mesta bohatý kultúrny program, ktorý potrvá takmer mesiac a pol, od Adventu do Troch kráľov. Vybrali sme teda niekoľko ´highlightov´, ktoré rozhodne stoja za zváženie. Kompletný program mesta nájdete na jeho webovej stránke.

Program Vyšehradských Vianoc v Nových Zámkoch

Slávnostné odovzdanie klziska (1. decembra, o 16:00)

Na Hlavnom námestí bude umiestnené nové klzisko s umelým ľadom. Slávnostné otvorenia sa uskutoční 1.decembra o 16:00. Zakorčuľovať si na ňom budú môcť všetci Novozámčania a to nielen počas decembra ale i v nasledujúcich mesiacoch.

Vianočné trhy (3. – 23. decembra)

Neodmysliteľnou súčasťou adventu sú samozrejme Vianočné trhy. Tie potrvajú v Nových Zámkoch takmer tri týždne a Zámčania tak budú mať dostatok času na zábavu a stretávanie sa s priateľmi, ktorých napríklad nevideli po celý rok.

Mikuláš už prichádza (5. decembra, o 17:00)

Poslušné i neposlušné deti odmení Mikuláš s čertom i tento rok. V Nových Zámkoch sa tento obľúbený muž aj s pomocníkmi o 17:00 objaví na Hlavnom námestí,

Kino na ľade (6. decembra, o 16:00)

Na novom klzisku je prichystané i spoločné korčuľovanie s rozprávkovými postavami.

Hokejové Vianoce (13. decembra, o 16:00)

Všetci hokejoví i nehokejoví fanúšikovia budú mať na hlavnom námestí možnosť zakorčuľovať si s hráčmi tipsportligového klubu HC Nové Zámky.

Zlaté Vianoce so Zlatým levíkom (15. decembra, o 9:00)

Počas adventu nemôže v Nových Zámkoch chýbať ani folklór. O ten sa postará tunajší folklórny súbor Zlatý levík. Prichystané je spievanie kolied, vytváranie adventných vencov, kreslenie koledníkov, recitácia vianočných tém. To všetko sa odohrá v priestoroch Kina Mier.

Karneval na ľade (20. decembra, o 16:00)

Opäť sa Novozámčania budú môcť vyblázniť na klzisku na Hlavnom námestí. Tentoraz by si však mali priniesť i masku, pretože námestie sa zaplní karnevalovými postavami.

Živý Betlehem (25. decembra, o 17:00)

Hlavným námestím sa nebude šíriť len vôňa punču, ale aj vianočné posolstvo. Jednou z ´atrakcií´ bude určite aj živý Betlehem so živými hercami a zvieratami. Pozrieme si tak príbeh o nádeji, výzvach konať dobré skutky a o láske k blížnemu svojmu.

Silvester 2017 (31. decembra, od 22:00)

Ohňostroj by nemal chýbať v žiadnom okresnom meste a určite nebude chýbať v Nových Zámkoch. Obyvatelia nášho mesta budú môcť privítať rok 2018 spoločne aj na Hlavnom námestí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM