Anton Hrachovský Samospráva

Vynovená telocvičňa, nové pomôcky: Novozámocké školy získali štátnu dotáciu

Dve zo základných škôl v Nových Zámkoch sa úspešne uchádzali o štátnu dotáciu. Žiaci sa tak budú učiť aj vo vylepšených priestoroch, s novými pomôckami.

Ilustračný obrázok k článku Vynovená telocvičňa, nové pomôcky: Novozámocké školy získali štátnu dotáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Mestu Nové Zámky ako úspešnému žiadateľovi o finančný príspevok v zmysle Výzvy boli na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR poskytnuté prostriedky na rozvojový projekt zameraný na rozvoj výchovy a vzdelávanie žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy. Poskytovateľom dotácie je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

„Cieľom projektu bolo zlepšenie podmienok pre realizáciu vzdelávacieho procesu a zvýšenie komfortu pre žiakov aj učiteľov pri vyučovacom procese,“ uvádza sa v popise úspešného projektu.

Prostriedky aj pre dve školy v Nových Zámkoch

Výsledkom projektu sú financie vo výške 83 800 eur pre Základnú školu Nábrežnú. Tie mali byť použité na kapitálové a bežné výdavky. Bola z nich zabezpečená komplexná rekonštrukcia telocvične so sociálnymi zariadeniami a cvičebným priestorom. Okrem toho sa z nich zabezpečilo interiérové vybavenie a učebné a kompenzačné pomôcky.

Základná škola G. Bethlena získala financie vo výške 3 900 eur na bežné výdavky. Do školy tak pribudlo interiérové vybavenie a učebné a kompenzačné pomôcky.

Celkový rozpočet projektu predstavoval 106 320 eur, z toho 102 030 eur si vyžiadala rekonštrukcia telocvične na ZŠ Nábrežná. Zvyšných 4 290 eur putovalo do ZŠ G.Bethlena. Mesto na tieto opravy získalo dotáciou 87 700 eur.

„Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyčlenilo z rozpočtu ministerstva na rok 2016 finančné prostriedky na tento účel 10 miliónov eur,“ uviedlo na webe Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM