Aktualizované Komunálne voľby

Voliči si vyžiadali ZMENU: Nitrianskemu kraju bude šéfovať Branislav Becík!

Od vzniku samosprávnych krajov šéfoval tomu Nitrianskemu Milan Belica. Ako to bude po víkendových voľbách? Pozrite si predbežné výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Voliči si vyžiadali ZMENU: Nitrianskemu kraju bude šéfovať Branislav Becík!
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V sobotu (29.10.) sa na Slovensku premiérovo konali spojené voľby. Vyberali sme si zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov.

Voliť mohli viac ako 4 milióny ľudí

Od siedmej hodiny ráno sa volilo v 2 926 obciach, mestách a mestských častiach. V piatich sa konali len krajské voľby, pretože v nich neevidovali žiadnych kandidátov na starostu a poslancov obecného zastupiteľstva. Zriadených bolo 6 010 volebných okrskov. Voliť mohlo prísť takmer 4,41 milióna ľudí. Prvýkrát hlasovať vo voľbách mohlo približne 140-tisíc mladých ľudí.

Dobojované je aj v Nitrianskom kraji. Ako dopadli voľby na post šéfa Nitrianskeho samosprávneho kra­ja?

Prečítajte si tiež

Po rokoch nastane zmena!

Podľa neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, je jasné, že Nitrianskemu kraju bude šéfovať nový predseda.

Milan Belica stál na čele Nitrianskeho samosprávneho kraja od historicky prvých župných volieb. Zmena tak nastane po dlhých 21 rokoch.

Milana Belicu vystrieda Branislav Becík. Po spočítaní 97,21 % všetkých hlasov získal Becík 27,64 %, doterajší predseda NSK 21,82 %.

Reakcia nového župana

Branislav Becík po sčítaní väčšiny hlasov poďakoval voličom. „Som pripravený od prvého momentu pracovať pre rozvoj nášho kraja, aby všetci pozitívne pocítili vplyv Nitrianskeho kraja,“ povedal novinárom Becík.

Ako prvé, plánuje v úrade vykonať audit na jednotlivých oddeleniach. „Aj z tohto miesta by som sa chcel poďakovať pánovi Belicovi, bol to môj profesor, ja si ho nesmierne vážim, ale treba si uvedomiť, že náš kraj bol vyhodnotení ako najmenej dôveryhodný, to chcem zmeniť a mrzí ma, že sa neinvestovalo. Dnes vidíme, že tá vata na rezervnom fonde je zbytočná,“ uviedol Becík s tým, že žiadne „zemetrasenie“ v župnom dome nechystá.

„Kto udrží moje tempo, vlak sa rozbehne od prvého momentu. Nemám problém si podať ruku s každým,“ dodal Becik.

Výsledky ďalších kandidátov budeme aktualizovať!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Voliči si vyžiadali ZMENU: Nitrianskemu kraju bude šéfovať Branislav Becík!
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM