Správy

Voda vytopila aj domov dôchodcov: Klientov museli evakuovať

Prívalové dažde, ktoré v pondelok (17. 8.) zasiahli okres Komárno, spôsobili vážne problémy v Domove dôchodcov v Klížskej Nemej.

Ilustračný obrázok k článku Voda vytopila aj domov dôchodcov: Klientov museli evakuovať
Zdroj: HaZZ

Hasiči museli evakuovať 18 klientov penziónu, ktorý sa nachádza v areáli domova. Klienti boli dočasne umiestnení v hlavnej budove domova dôchodcov.

„Mali sme k dispozícii rezervné váľandy, ktoré boli uskladnené v priestore materskej školy. V provizórnych podmienkach to zatiaľ zvládame, posilnili sme nočnú službu. Oslovili sme aj rodinných príslušníkov klientov, veľmi by nám pomohlo, ak by sa podarilo aspoň päť – šesť ľudí dočasne umiestniť v ich rodinnom prostredí,“ povedal riaditeľ zariadenia Tibor Pint.

V priestoroch penziónu v súčasnosti pokračujú upratovacie práce. „Čakáme na odbornú obhliadku poškodených priestorov, ktorá pomôže odhaliť aj tie skryté nedostatky. Až po nej budeme definitívne vedieť rozsah poškodenia budovy. Odhadujem, že tie škody sa môžu vyšplhať až na sumu 200 000 eur, objekt máme poistený,“ skonštatoval Pint.

Podľa jeho slov prívalová voda poškodila steny, podlahy, osobné veci klientov.

Voda bola v celej budove, pracovníkom sa z nej podarilo zachrániť len zdravotnícky materiál.

Domov dôchodcov je rozpočtovou organizáciou v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Klížska Nemá. Hlavná budova má izby s celkovou kapacitou 72 osôb, kapacita penziónu v areáli domova je 18 osôb.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM