Anton Hrachovský Kultúra

Víkend v Nových Zámkoch a okolí? Aj takto sa dajú stráviť najbližšie voľné dni

Ak neviete, ako sa cez víkend zabaviť, máme pre vás niekoľko tipov. Koncert pod holým nebom, offroadové preteky či prvý domáci hokejový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Nových Zámkoch a okolí? Aj takto sa dajú stráviť najbližšie voľné dni
Foto: Anton Hrachovský

SYMPOSIUM NOVUM 2018

24. augusta – 5. septembra, Historická cisársko-kráľovská jazdiareň

Naše mesto bude už po tretíkrát dejiskom Medzinárodného sympózia maliarov. V novozámockej historickej cisársko-kráľovskej jazdiarni sa uskutoční už tretí ročník medzinárodného podujatia Symposium Novum. Pozvanie prijalo tentoraz 11 umelcov z troch krajín.

OFF ROAD ZRAZ NOVÉ ZÁMKY – KOMOČA 2018

24. – 26. augusta, Oáza Camp Komoča

Ak máte radi radosť z jazdy mimo bežných ciest a v náročnom teréne, toto bude niečo pre vás. Komoča bude už po ôsmykrát dejiskom podujatia, ktoré všade vo svete láka davy ľudí. Od 24. do 26. augusta sa v tamojšom areáli Oáza Camp Komoča uskutoční Off Road zraz Nové Zámky – Komoča 2018.

´Off roady´ však nebudú všetok čas tráviť len na Komoči, užijú si ich aj Novozámčania priamo v meste. V úvodný deň je o 19:30 na programe manifestačný prejazd Novými Zámkami cez Hlavné námestie.

MHC NOVÉ ZÁMKY – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV

24. augusta o 18:30, Zimný štadión

Prvý domáci zápas novej sezóny je tu! V piatok vykorčuľujú hráči MHC Nové Zámky na domácom ľade na prípravný duel proti českému prvoligistovi.

HVIEZDNA SCÉNA: STRINGS & CROON

24. augusta o 20:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

Aj tento piatok pokračuje 3. ročník hudobnej série Hviezdna scéna. Počas letných večerov dostanú priestor viacerí umelci, tentoraz sa na pódiu predstaví poprockové duo Strings & Croon. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Csemadoku, vstup je voľný.

CHLAPČEK A DIVOŠKA

26. augusta o 10:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

Bábkové divadlo JAJA prinesie v nedeľu predstavenie o chlapčekovi, ktorý stretne v pra-pralese divošku kamošku a ľudožrútov nekamošov. Ako sa skonší jeho neposlušný výlet z domu?

BAŽANT KINEMATOGRAF 2018

26. augusta o 20:30, Hlavné námestie

V termíne od 26. do 29. augusta (od nedele do stredy) si Novozámčania užijú kino pod hviezdnou oblohou a filmy s hviezdnym obsadením. Jeho 16. ročník ponúkne príjemnú zmes veselších a vážnych tém, vystavaný je hlavne z filmových diel, pod ktoré sa podpísali českí a slovenskí filmoví tvorcovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM