Viktória Botošová Rôzne

Veterinár ostal z reakcie detičiek paf: Ukázali veľké srdce, osud Belly hovorí za všetko! FOTO

Novozámockí školáci majú veľké srdiečka a rozhodli sa pomôcť ako len vedeli. Pozrite sa, čo všetko sa im podarilo vyzbierať pre dobrú vec :)

Ilustračný obrázok k článku Veterinár ostal z reakcie detičiek paf: Ukázali veľké srdce, osud Belly hovorí za všetko! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti „Dňa opustených a týraných zvierat“ sa žiaci Devínskej školy rozhodli pomôcť psíkom v útulku Hurbanovo a Nové Zámky. Počas dvoch týždňov priniesli do školy množstvo vecí potrebných pre útulky: misky, vodítka, peliešky, uteráky, deky, hračky, granulky, konzervy, oblečenie a vyzbierali aj nejaké euríky.

„Dňa 5.októbra 2015 nás navštívila z Hurbanova, z útulku „Veselá labka“ nezbedná biela Bella, ktorá si získala srdcia žiakov 1.- 4. ročníka. Pán veterinár Marián Ostružlík s milými dievčatami zodpovedali zvedavým žiakom množstvo otázok o útulku, o strave, chorobách a správaní sa psíkov,“ vysvetľuje triedna učiteľka III.B Herta Kubačková.

Malé deti s veľkým srdcom

Ako pokračuje, každý jeden sa chcel podeliť o príhody o svojom psíkovi, no najviac sa tešili, keď mohli na rozlúčku pohladkať veselú Bellu. „Dohodli sme sa, že nás prídu opäť pozrieť v apríli a to na výstavu psov v našej škole pri príležitosti „Dňa Zeme“,“ doplnila Kubačková.

O návšteve na novozámockej základnej škole nás informoval aj veterinár Marián Ostružlík. „Deti nám doniesli kopu vecí a taktiež nám prispeli aj svojou finančnou zbierkou, sumou 58 eur! Pani učiteľka nám povedala, že sa vyzbierala „menšia“ suma, no opak je pravdou. Je to veľká suma od malých detí s veľkým srdcom :) A keďže tieto peniaze nám darovali malé deti, preto asi bude najvhodnejšie, aby sme ich využili na výstavbu vhodných priestorov pre naše najmenšie šteniatka. Taktiež patrí naša veľká vďaka rodičom a učiteľkám týchto detí, za ich výchovu k láske k zvieratám, a tým aj k ľudskosti,“ uvádza Ostružlík.

Bellu čaká po operácii nový domov až v Mníchove

Bella sa podľa slov veterinára Ostružlíka, našla v Marcelovej, skadiaľ ju doniesli do útulku. Vtedy mala okolo 4–5 mesiacov. „Absolvovala očkovania a ďalšie potrebné úkony a už mala ísť do novej rodiny v zahraničí. Len priebežne sa zistilo, že pokrivkáva na ľavú zadnú končatinu,“ vysvetľuje Marián Ostružlík a ako pokračuje, po vyšetreniach sa zistilo, že má Bella celú nohu deformovanú, pravdepodobne po úraze ešte v mladšom veku.

Po konzultáciách so špecialistami na ortopédiu Bella podstúpila dosť vážnu operáciu končatiny. „Bola to dosť drahá operácia, niečo sme vyzbierali, niečo prispelo naše OZ a väčšinu vyplatil sponzor zo zahraničia,“ hovorí. Neskôr ešte absolvovala rehabilitácia a minulý týždeň jej vraj už aj vyberali platničky z kostí. „Mala by pocestovať do novej rodiny do Mníchova, kde už na ňu čakajú,“ dodal.

Foto: Archív ZŠ Devínska/ OZ Veselá labka

Veselá labka na návšteve :) Pozrite, čo dokázali malé detičky
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM