Anton Hrachovský Kultúra

Veľký úspech talentov zo Zámkov: Na zahraničnej súťaži ohúrili Petrohrad, FOTO

Členovia umeleckej školy v Nových Zámkoch zabodovali v zahraničí. V Rusku sa im dostalo viacerých ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech talentov zo Zámkov: Na zahraničnej súťaži ohúrili Petrohrad, FOTO
11
Galéria
Zdroj: ZUŠ Nové Zámky

Veľký úspech získali žiaci tanečného súboru LUREX zo Základnej umeleckej školy v Nových Zámkoch na Medzinárodnej tanečnej súťaži umienia choreografie „Tancujúci Petrohrad“. Zúčastnili sa jej pod vedením Anny Farkashovej, rodáčky z Petrohradu, ktorej choreografie získali popredné ocenenia.

Popredné miesta Zámčanov

V druhom najväčšom ruskom meste získali Novozámčania hneď niekoľko vynikajúcich umiestnení – jedno prvé, tri druhé a dve tretie miesta.

Je to úspech ako pre školu, mesto tak i pre celé Slovensko, keďže súbor LUREX sa súťaže zúčastnil ako jediný zástupca z našej krajiny.

Súťaže sa zúčastnili aj samotné učiteľky tanečného odboru Anna Farkashová a Sandra Šateková, ktoré získali 1. miesto v spoločnom tanci z choreografie Anny Farkashovej. Pedagógovia tanečného oddelenia dokázali, že sú stále v špičkovej umeleckej forme.

Tanečný súbor LUREX sa od svojho vzniku na pôde Základnej umeleckej školy v Nových Zámkoch, zúčastnil mnohých tanečných súťaží, kde sa jeho členovia umiestnili vždy na popredných miestach. Nedávno sa ako reprezentanti mesta a našej školy zúčastnili vystúpenia v našom družobnom meste Znojmo a teraz sa pripravujú na návštevu ďalšieho družobného mesta.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Úspech Základnej umeleckej školy Nové Zámky v Petrohrade
11
Galéria
Zdroj: ZUŠ Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM