Správy

Veľký deň pre nemocnicu v Nových Zámkoch: Otvorili novú JIS, FOTO

Neurologická klinika Fakultnej nemocnice Nové Zámky otvorila 21. marca novovybudovanú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS).

Ilustračný obrázok k článku Veľký deň pre nemocnicu v Nových Zámkoch: Otvorili novú JIS, FOTO
10
Galéria
Zdroj: FNSP Nové Zámky

Neurologická klinika Fakultnej nemocnice Nové Zámky otvorila novovybudovanú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS). Projekt v hodnote 300 000 eur prefinancovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

„Zároveň schválilo pre nemocnicu ďalšie finančné prostriedky v objeme 940 000 eur na vybudovanie troch nových JIS, pediatrickej, koronárnej a metabolickej,“ informoval riaditeľ nemocnice Mikuláš Blaško.

Prečítajte si tiež

Modernizácia nemocníc

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) potvrdila, že investície do infraštruktúry a moderných technológií sú jednou z priorít vlády. „Chceme vytvárať také podmienky pre zdravotníkov, aby nemali dôvod odchádzať do zahraničia,“ povedala.

Modernizácia zariadení je zároveň podľa nej kľúčová pre zvyšovanie kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre občanov.

Nová JIS na neurologickej klinike novozámockej nemocnice je určená na ošetrenie pacientov s akútnymi neurologickými ochoreniami. Vybavená je šiestimi polohovateľnými a kompletne monitorovanými lôžkami.

Zabezpečuje špecializovanú starostlivosť pre pacientov v akútnych stavoch, medzi ktoré patria akútne cievne mozgové príhody, epilepsie, neuromuskulárne ochorenia, nádorové ochorenia či poruchy vedomia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM