Správy

Varovanie hasičov z Nových Zámkov: Hrozí zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru

Spolu s príchodom jari treba dbať vo výšenej miere na bezpečnosť. Upozorňujú na to aj miestni hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Varovanie hasičov z Nových Zámkov: Hrozí zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru
Zdroj: Dnes24.sk

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Nových Zámkoch vyhlásilo čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

Platí pre celé územie okresu Nové Zámky od 17. marca 12.00 hodiny až do odvolania.

Ohrozené lokality

„Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru predstavuje obdobie, kedy je zvýšené riziko vzniku požiaru v prírodnom prostredí a to najmä na verejne prístupných miestach v prírode," píšu hasiči.

Verejne prístupnými miestami v prírode, ktoré sú najviac ohrozené na vznik požiaru sú najmä les a ochranné pásmo lesa, súvislá rastlinná pokrývka vo voľnej prírode, poľnohospodárske obrábané plochy (suché trávnaté plochy, strniská, porasty a iné), lesoparky, parky, verejné záhrady, rekreačné oblasti a podobne.

Prečítajte si tiež

Pozor na pokuty!

Netreba zabúdať, že fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby majú počas vyhláseného času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru povinnosť dodržiavať opatrenia na ochranu pred požiarmi.

Zakázané je napríklad spaľovanie horľavých látok na voľnom priestranstve. Kompletný zoznam povinností a obmedzení pre fyzické osoby – podnikateľov a právnické osoby nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

„Marec býva pre hasičov mesiacom so zvýšeným výskytom požiarov v prírodnom prostredí, ktoré vznikajú vypaľovaním porastov, drevín a biologického odpadu… Apelujeme na občanov, aby sa vyhýbali takýmto činnostiam. Požiare často napáchajú veľa škody nielen v prírode, ale aj na zdraví v podobe rôznych zranení. V neposlednom rade – plošné vypaľovanie tráv a porastov môže skončiť pokutou vo výške 331 eur, pre podnikateľov sa suma môže vyšplhať až do výšky 16 596 eur," informoval Hasičský a záchranný zbor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM