Správy

V Zámkoch zasadal krízový štáb: Mesto je pripravené na OKAMŽITÚ pomoc utečencom

Poskytnutie ubytovania a aj finančná pomoc. Aké kroky pripravuje mesto na pomoc utečencom pred vojnou na Ukrajine?

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch zasadal krízový štáb: Mesto je pripravené na OKAMŽITÚ pomoc utečencom
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Na mestskom úrade v Nových Zámkoch zasadal krízový štáb mesta. Témou bola aktuálna situácia na Ukrajine.

„V prvom rade vyjadrujeme hlboké poľutovanie nad tým, že územie nášho bezprostredného suseda bolo napadnuté vojenskou silou agresora. Zároveň chceme vyjadriť našu úctu k nezmyselným obetiam tohto konfliktu. Tiež v neposlednom rade ďakujeme všetkým, ktorí doteraz akoukoľvek formou pomohli obyvateľom Ukrajiny," informuje mesto Nové Zámky.

Poskytnú pomoc

Mesto Nové Zámky poskytne okamžitú adresnú a konkrétnu pomoc ľuďom v núdzi.

Primátor zvoláva mimoriadne rokovanie mestského zastupiteľstva. Navrhne na ňom schválenie 15-tisíc eur na priamu pomoc Ukrajine a 25-tisíc eur na režijné náklady spojené s pobytom ľudí, ktorí kvôli vojne musia opustiť svoje domovy.

„Mesto je pripravené na okamžitú možnosť ubytovania pre 80 ľudí v spolupráci s Farskou charitou a 3 ďalšími zariadeniami. V prípade akútnej potreby poskytne aj priestory Športovej haly Milénium a telocviční v základných školách," informuje magistrát.

Prečítajte si tiež

Zhromaždisko pomoci

Radnica zároveň na rokovaní krízového štábu na okresnom úrade ponúkne budovu vo vlastníctve mesta na Letomostí. Slúžiť by mohla pre účely logistického centra pre zhromaždenie humanitárnej pomoci z celého okresu.

Pre komunikáciu a koordináciu spoločných aktivít obyvateľov a organizácií bola vytvorená e-mailová schránka ukrajina@novezamky.sk a telefonická linka 0907/718 523.

„Obyvatelia, ktorí majú záujem a možnosť ponúknuť ubytovanie, prosíme, využite formulár na stránke: www.pomocpreukrajinu.sk. O ďalších formách a možnostiach pomoci vás budeme informovať po rokovaní okresného krízového štábu," dodáva mesto Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

OBRAZOM: Zbierka pre Ukrajincov spojila Novozámčanov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM