Anton Hrachovský Samospráva

V Zámkoch sa premnožili potkany: Mesto zareagovalo celoplošnou deratizáciou

V Nových Zámkoch sa premnožili potkany. Mesto s nimi preto vyrazilo do boja.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch sa premnožili potkany: Mesto zareagovalo celoplošnou deratizáciou
Zdroj: TASR

V Nových Zámkoch sa premnožili potkany, z toho dôvodu prebieha na jeho území celoplošná deratizácia. Tá potrvá až do konca roku 2018.

Potkany v Nových Zámkoch

Na základe monitoringu bolo koncom roka 2017 rozmiestnených 20 kŕmnych miest, ktoré boli osadené do kanalizačnej šachty. „Nástraha bola uložená v suchom a bezpečnom prostredí, zabezpečená proti vplyvom počasia a označená etiketou. Po ukončení monitoringu, teda rozmiestnenia kŕmnych miest v kanalizácii, sa stanovil termín kontroly,“ povedala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth s tým, že každé jedno osadené miesto sa skontrolovalo, zaznamenali sa údaje o požeroch a podľa potreby doplnila nová resp. čerstvá nástraha.

Dvadsať krmítok bolo rozmiestnených na vybraných stanovištiach určených mestom a dodávateľom. Pri prvej kontrole v januári sa zaznamenalo celkovo 13 kŕmnych miest, v ktorých hlodavce zožrali 100% nástrahy. V dvoch kŕmnych miestach zmizla nástraha v rozmedzí 50 – 80 %. Zvyšných 5 kŕmnych miest bolo bez výskytu hlodavcov.

Deratizácia až do konca roka

„V januári 2018 boli rozmiestnené nové kŕmne miesta po celom meste v počte kusov 76, následná kontrola bude vykonaná v mesiaci február,“ povedala hovorkyňa mesta.

Na základe zmluvy medzi Mestom Nové Zámky a lučeneckou spoločnosťou BÁBOLNA BIO bude celoplošná priebežná deratizácia prebiehať až do konca decembra 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM