Anton Hrachovský Správy

V tíme Slovenska aj žiak zo Zámkov: Bude reprezentovať na prestížnej olympiáde

Slovensko a Česko budú hostiť jubilejný 50. ročník prestížnej svetovej súťaže. Našu krajinu bude na Medzinárodnej chemickej olympiáde reprezentovať aj žiak Gymnázia v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku V tíme Slovenska aj žiak zo Zámkov: Bude reprezentovať na prestížnej olympiáde
Zdroj: TASR

Po veľkom úspechu na Majstrovstvách sveta v robotike sa dostalo žiakom a učiteľom novozámockého Gymnázia ďalšej veľkej pocty. Táto školská inštitúcia totiž vyšle svojho zástupcu aj na Medzinárodnú chemickú olympiádu.

Slovensko reprezentuje aj žiak zo Zámkov

Ide o vyvrcholenie stredoškolských chemických súťaží z celého sveta. Navyše, olympiáda sa v duchu hesla ´Späť, kde to začalo´ vracia po 50 rokoch do krajín, v ktorých vznikla. Prvý ročník olympiády stredoškolákov usporiadala v roku 1968 Československá socialistická republika.

Medzinárodná chemická olympiáda má vo svete veľký cveng. Krajiny z celého sveta vysielajú maximálne štyroch študentov, ktorých môžu doplniť dvaja mentori. Súťažia v chemických znalostiach a zručnostiach pri riešení náročných úloh, a to v praktickej laboratórnej časti a teoretickej časti.

V reprezentačnom tíme Slovenska získal miesto aj žiak Gymnázia Nové Zámky Peter Rukovanský.

Aktuálny ročník sa bude konať v termíne od 20. do 29. júla. Organizuje ho spoločne Slovensko s Českom a zúčastnia sa na ňom mladí chemici zo 76 krajín sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM