Správy

V Nových Zámkoch spustili veľké HLASOVANIE: Ktoré projekty zlepšia život v meste?

Aj v tomto roku môže verejnosť rozhodnúť, ktoré projekty budú podporené z participatívneho rozpočtu mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch spustili veľké HLASOVANIE: Ktoré projekty zlepšia život v meste?
Foto: Anton Hrachovský

Aj v roku 2022 mesto Nové Zámky podporí niekoľko zaujímavých projektov, ktoré si rozdelia sumu 20-tisíc eur.

Do konca januára mohli záujemcovia predkladať svoje projekty. Následne prišlo posudzovanie ich realizovateľnosti a od 1. marca odštartovala ďalšia fáza.

Mesto spustilo veľké hlasovanie, v ktorom môže verejnosť do 13.3. rozhodnúť o svojom favoritovi.

Postup je jednoduchý. Po kliknutí na TENTO odkaz vyberte 1 až 5 projektov, za ktoré chcete hlasovať. Zadáte telefónne číslo, na ktoré vám obratom príde overovací kód. Po jeho zadaní je hotovo.

Zaslanie SMS je bezplatné!

Cyklostojan a kaviareň

Prvým projektom je Dr. Bike – cyklostojan – predkladateľ chce inštalovať cyklostojan na opravu bicyklov. Požadovaná suma je 1 660 eur.

O hlasy sa uchádza aj Štvorgeneračná kaviareň. „Kúpa sedačiek do priestorov Komunitného centra KOMPAS pomôže zariadiť „Kaviareň“, v ktorej chceme každý mesiac realizovať viacgeneračné akcie, aktivity pre bábätká a ich rodičov, teenagerov, aj starých rodičov," píše sa popise projektu, ktorý požaduje 1 600 eur.

Prečítajte si tiež

Ďalšie zaujímavé projekty

Tretím projektom je Zeleň a oddych: „Zámerom je nahradiť vypadávajúce staré/choré dreviny novou výsadbou a zároveň zamedziť vysychaniu Lesíka na Čerešňovej ulici. V druhom kroku je aktuálne aj doplnenie mobiliáru prírodného charakteru pre zatraktívnenie pobytu v tejto lokalite." Projekt požaduje 1 600 eur.

1 660 eur požaduje projekt Psí park Labka. „Ako komunita psíčkarov žijúcich v meste Nové Zámky plánujem výstavbu psieho parku, pretože v meste narastá počet majiteľov psov," píše sa v opise projektu.

Kúpu náradia na údržbu zelene a stromov by chcel podporiť projekt Starostlivosť o parkovú zeleň: „Zakúpením vzrastlých stromov chceme doplniť chýbajúce stromy, ktoré v minulých rokov vyschli. Radi by sme dokončili prvý kvetinový záhon a z jednej strany vytvorili drevený lem na ochranu pred prerastaním trávy do časti záhona." Požadovaná suma je 1 665 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM