Správy

V Nových Zámkoch odštartuje jarné upratovanie: KEDY a KDE pristavia kontajnery?

Zima je minulosťou a aj Nové Zámky sa pripravujú na tradičné akcie. Jednou z nich je aj Jarné upratovanie.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch odštartuje jarné upratovanie: KEDY a KDE pristavia kontajnery?
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky pripravuje tradičné jarné upratovanie. V uliciach tak pribudnú veľkokapacitné kontajnery.

Dôležité termíny

„Pre rodinné domy budú od 21. 03. 2022 na vybrané ulice pristavené veľkokapacitné kontajnery (VKK), do ktorých môžu obyvatelia mesta, ktorí sa preukážu občianskym preukazom ukladať zvlášť objemný odpad a zvlášť BIO odpad," informuje mesto Nové Zámky.

Pokiaľ by ste chceli kontajner aj na sídlisku alebo pred školou, kontaktujte poverených pracovníkov: „V období jarného upratovania na základe objednania skupín obyvateľov budú pre obytné domy na sídliskách, školy a záhradkárske osady bezplatne rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery v období od 02. 05. 2022 do 20. 05. 2022. Svoje požiadavky môžete uplatniť na Odbore komunálnych služieb Mestského úradu v Nových Zámkoch, telefonicky na č. 035/6921 747 alebo 035/6400 225–7 kl. 247 dňa 25. 04. 2022 do vyčerpania VKK."

Ako postupovať?

Mesto zároveň vyzvalo, aby obyvatelia ukladali svoj odpad iba do týchto kontajnerov. „Zakazuje sa vykladať odpad na verejných priestranstvách, pred rodinné domy a ku kontajnerom pri obytných domoch," upozorňuje magistrát.

Do kontajnerov sa zakazuje ukladať: papier, sklo, textil, žiarivky, farby, lepidlá, batérie, akumulátory, vyradené elektrické a elektronické zariadenia, plasty a kovy.

Kedy a kde pribudnú veľkokapacitné kontajnery? Harmonogram nájdete na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM