Anton Hrachovský Krimi

Tragické ráno v Komárne: Pri zrážke s autom prišli o život dve ženy (†44, †60)

V susednom okrese doplatili na zrážku s autom dve ženy. Podľa informácií od polície boli zrazené na prechode pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Tragické ráno v Komárne: Pri zrážke s autom prišli o život dve ženy (†44, †60)
3
Galéria

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok 8. marca 2018 ráno, krátko po šiestej hodine v Komárne na Rákocziho ulici pred Vážskym mostom. Bohužiaľ, nehoda sa nezaobišla bez dvojnásobnej tragédie.

Tragické ráno v Komárne

Podľa policajných informácií zrazil 80-ročný vodič osobného motorového vozidla BMW X3 z doposiaľ presne nezistených príčin na priechode pre chodcov dve chodkyne vo veku 60 a 44 rokov. „Obidve ženy boli s ťažkými zraneniami prevezené do nemocnice, kde zraneniam podľahli,“ priblížila policajná hovorkyňa z Nitry Božena Bruchterová.

Ako ďalej dodala, vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. „Presnú príčinu, okolnosti ako aj mieru zavinenia vyšetrujeme, ako prečin usmrtenia. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bude pribratý znalec z odboru cestnej dopravy,“ ozrejmila policajná hovorkyňa.

Polícia opakovane varuje

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k mimoriadnej opatrnosti na cestách. Na vodičov apeluje, aby vždy prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.

„Každý účastník cestnej premávky, vodič vozidla, cyklista aj chodec, by si mal uvedomiť svoju zodpovednosť, ktorú na seba berie, ak sa pohybuje po cestách. Prostriedkom je zodpovedné dodržiavanie predpisov, ohľaduplnosť, tolerantnosť a nepreceňovanie svojich schopností,“ uzatvára Božena Bruchterová.

Tragická nehoda v Komárne, pri ktorej zahynuli dve ženy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM