Anton Hrachovský Kultúra

Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné dni

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné dni
Foto: Anton Hrachovský

EURÓPA PRED 400 ROKMI

do 21. júla, Múzeum Jána Thaina

Históriu pripomenie výstava, ktorú pripravilo Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch a ktorej súčasťou budú aj hry pre školákov. Doplnkovou voliteľnou zložkou výstavy je prezentácia Delostrelecká akadémia, ktorá sa venuje priamo vojenskej technike doby prostredníctvom prednášky spojenej s premietaním. Výstava bude sprístupnená verejnosti až do 21. júla 2018.

OTVORENIE AMFITEÁTRA

1. júna o 21:00, Amfiteáter

V máji 2018 začala prebiehať v novozámockom amfiteátri už dávnejšie avizovaná digitalizácia. Amfiteáter v Nových Zámkoch sa tak stane ďalším digitalizovaným pomocou technológie štandardu DCI. Slávnostné otvorenie je naplánované na 1. júna 2018 o 21:00. Aké novinky na návštevníkov čakajú? A aký film sa bude premietať?

FKM NOVÉ ZÁMKY – FC NITRA B

2. júna o 17:00, Štadión Ladislava Gancznera

V sobotu podvečer privítajú novozámockí futbalisti súpera z nitrianskej rezervy. Domácim patrí tri kolá pred koncom ligy tretia priečka, Nitrania okupujú deviate miesto.

DISKUSIA SO ZNÁMYMI NOVOZÁMČANMI

2. júna o 17:00, Komunitné Centrum Kompas

Zakladateľ medzinárodnej konferencie Globsec – Róbert Vass bude v sobotu 2. júna o 17:00 v novozámockom Komunitnom Centre Kompas debatovať v rámci projektu diskusií s úspešnými Novozámčanmi.

DIVOŠKA A RAMPTANTINTANTON

3. júna o 10:00, Dom kultúry Kovak

Divadlo Jaja pripravilo predstavenie k MDD. Ide o interaktívne predstavenie o dievčatku, ktoré ľúbi svojich rodičov, no jedného dňa sa začne správať ako divoška. Vstup je bezplatný.

DEŇ DETÍ

3. júna, kúpalisko Štrand (Nové Zámky), areál Lodenice TJ Dunaj (Štúrovo)

V prvý júnový víkend sa bude v Nových Zámkoch oslavovať sviatok všetkých detí. Deň plný zábavy sa odohrá 3. júna 2018 o 15:00 na Termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika. Mesto prichystalo viacero atrakcií, no oslavovať sa samozrejme nebude len v Zámkoch, ale i v Štúrove a Šuranoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM