Anton Hrachovský Šport

Šurianski odchovanci s prenikavým úspechom: Cenné kovy vezú až spoza oceánu

Znova si pripísali veľmi pekné výsledky. Tentoraz prieniesli cenné kovy až z ďalekej Ameriky.

Ilustračný obrázok k článku Šurianski odchovanci s prenikavým úspechom: Cenné kovy vezú až spoza oceánu
Zdroj: TASR

Šurianski odchovanci karate nadviazali na doterajšie úspechy v roku 2018 aj v jeho závere. Tentoraz sa predstavili na medzinárodnom podujatí The Karate 1 – Youth League.

Ide o novú celosvetovú súťaž, ktorá vznikla za účelom pomoci rozšírenia karate medzi mladými ľuďmi. Má byť odpoveďou na ich vzrastajúci záujem o karate. Zároveň má zabezpečiť ich vzájomnú konfrontáciu a poskytnúť im viac možností pre súperenie na najvyššej úrovni. Zameriava sa na karatistov od 12 do 17 rokov.

V malebnom prostredí mexického Cancúnu sa podujatia zúčastnilo 402 karatistov z 30 krajín sveta. V silnej konkurencii borcov z celej planéty sa nestratili slovenskí reprezentanti a bývalí členovia šurianskeho Karate klubu TRIUMPH. Nakoniec sa im podarilo vybojovať dve bronzové medaily.

Mexický bronz

Prvý cenný kov si bojovným výkonom privlastnil Andrej Tvrdoň v kategórii kumite juniorov, pričom získal skalp súperov z domáceho Mexika, Chile a Kanady. Na ceste do finále bol nad jeho sily len reprezentant USA Torres Edgar.

Druhý bronz vybojovala Laura Pálinkášová v kategórii kumite junioriek. Podobne ako Tvrdoň si poradila so zástupkyňami USA a Mexika, k tomu pridala aj výhru nad reprezentantkou Kolumbie. Prehrala len s americkou šampiónkou a neskoršou finalistkou Allen Trinity 1:6 na body.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM