Anton Hrachovský Iné športy Šport

Šurany si vychutnali silné stroje: Konal sa národný pretek v triale, FOTO+VIDEO

V Šuranoch sa cez víkend predstavili milovníci silných motorov a nerovného terénu na Majstrovstvách Slovenskej republiky v triale terénnych vozidiel. Pozrite si fotogalériu a video z podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Šurany si vychutnali silné stroje: Konal sa národný pretek v triale, FOTO+VIDEO
Foto: Branislav Jakab

Uplynulý víkend sa neďaleko Nových Zámkov uskutočnila akcia, na ktorej si prišli na svoje fanúšikovia motorov a vône benzínu či nafty. V mestskej časti Šurian Argentína sa i tento rok konali preteky v Off-Road Triale, ktoré patria do seriálu Majstrovstviev Slovenskej republiky. Organizátorom bol 4×4 Off Road klub Nové Zámky. Registrácia súťažiacich prebehla v sobotu, pretekov sa zúčastnilo 23 áut zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Trial je súťaž terénnych vozidiel s pohonom 4×4, kde sa na čas a trestné body zdolávajú vytýčené bránky v náročnom teréne. Vozidlo má za úlohu prejsť stanovenú trať s čo najmenším počtom trestných bodov v danom časovom limite. Vozidlá boli podľa technických úprav rozdelené do šiestich kategórií – Soft, Softšpeciál, Original, Standart, Modified, Promodified.

Súťaž trvala dva dni – v sobotu a nedeľu. Prvý deň pretekári prešli 5 pripravených tratí dvakrát. V nedeľu boli jednotlivé bránky na tratiach zmenené a pretekári ich mali zdolať jedenkrát. Na celý priebeh súťaže dohliadali traťoví komisári a rozhodcovia. Počas zdolávania jednotlivých tratí mali súťažiaci i menšie problémy, ako napríklad prevrátenie sa na strechu či zapadnutie do jám s bahnom, kde musel zasahovať stavebný stroj ´Merlo´. Po skončení súťaže sa konalo vyhodnotenie a odovzdanie cien. Tí, ktorí sa umiestnili na 1. až 3. mieste vo svojej kategórii dostali pohár a medaile.

Ako to vyzeralo na pretekoch v Šuranoch si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii a videu od nášho čitateľa Branislava Jakaba.

Off-Road Trial Šurany 2017
20
Galéria
Foto: Branislav Jakab
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM