Futbal

Sucharda sa stal prezidentom FKM Nové Zámky: Podarí sa mu rovnaký ZÁZRAK ako v hokeji?

Mesto oslovilo Františka Suchardu, aby sa pokúsil vyzdvihnúť novozámocký futbal. Podarí sa mu podobná vec, akú dosiahol s hokejom?

Ilustračný obrázok k článku Sucharda sa stal prezidentom FKM Nové Zámky: Podarí sa mu rovnaký ZÁZRAK ako v hokeji?
Zdroj: Mesto Nové Zámky

František Sucharda, dlhoročný prezident a manažér hokejového klubu HC Nové Zámky, sa stal od 26. kalendárneho týždňa aj prezidentom FKM Nové Zámky.

Pod jeho vedením sa novozámockí hokejisti prebojovali do extraligy, v ktorej sú už niekoľko rokov plnohodnotným členom.

Hokejový zázrak

„Hokej v Nových Zámkoch nemal dlhú históriu ani silné zázemie, paberkovali sme niekde na konci druhej ligy. Keď som vtedy prvýkrát vyslovil, že v Zámky budú hrať najvyššiu súťaž, mnohí sa tak čudne usmievali, ale nikto neveril. Dnes dokážeme porážať kluby s niekoľkonásobným finančným rozpočtom,“ cituje jeho slová web mesta Nové Zámky.

Pred niekoľkými rokmi prišiel s podobnou myšlienkou. Vyslovil sa, že by rád na ligovej úrovni uvidel aj futbalový tím z Nových Zámkov.

„Doterajší prezident FKM Nové Zámky Július Varga prevzal vedenie futbalového klubu s finančnými dlhmi a ďalšími problémami. Aj jeho zásluhou sme sa ich zbavili, za čo mu patrí naša vďaka. Výkonnostne však A-mužstvo zaostalo, skončilo na dne tabuľky a pre sezónu 2023/24 ho prihlásili len do 4. ligy. Pri organizácii práce, ktorej väčšina stojí na pleciach jediného človeka, je to asi maximum, čo možno dosiahnuť. Nezodpovedá to však dlhoročným tradíciám futbalu v Nových Zámkoch ani mojim predstavám," povedal pre mestský web primátor Otokar Klein s tým, že oslovili Suchardu, aby sa pokúsil o podobný zázrak ako s hokejom.

Priláka fanúšikov?

„Neviem si predstaviť robiť šport niekde inde ako v Nových Zámkoch. Naďalej sa chceme opierať o podporu mesta, využiť všetky možnosti financovania rozvoja FKM z externých zdrojov, eurofondov aj peňazí na cezhraničnú spoluprácu. Pri vedení futbalového klubu chcem spočiatku využiť overený manažment so skúsenosťami z účinkovania v hokejovej Extralige," prezradil František Sucharda a dodal, že aktuálne neplánuje personálne zmeny a ani zmeny kompetencií na trénerských postoch.

Šikovný manažér chce zlepšiť fanúšikovské zázemie a za cieľ si dáva aj vytvorenie atmosféry zhodnej s tou z hokejových tribún.

„K tomu však bude treba zrenovovať alebo dokonca vybudovať aj riadne futbalové tribúny. Majiteľom permanentiek na hokej ponúka od novej sezóny aj voľný vstup na futbalové zápasy,“ informuje web mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM