Anton Hrachovský Správy

Štúrovo dalo stopku projektu ohrozujúcemu prírodu: Oznam dostalo aj ministerstvo

Mesto Štúrovo odoslalo na Ministerstvo životného prostredia SR oficiálnu odpoveď k navrhovanému projektu o materiálovom zhodnocovaní odpadových plastov. Rozhodnutie vysvetlil a podpísal primátor Eugen Szabó.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo dalo stopku projektu ohrozujúcemu prírodu: Oznam dostalo aj ministerstvo
Zdroj: TASR

Mesto Štúrovo vyrozumelo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR oficiálnou odpoveďou, podpísanou primátorom Eugenom Szabóom, k oznámeniu a zmene navrhovanej činnosti „Materiálové zhodnocovanie odpadových plastov Štúrovo“.

Primátor Szabó v oficiálnej odpovedi MŽP informuje, že mesto Štúrovo vyjadruje svoj nesúhlas a v plnej miere oznámenie a zámer spoločnosti Vašo Invest, odmieta aj na základe vyjadrenia značnej nespokojnosti občanov Štúrova. „Dôvodom nášho odmietnutia, okrem vyjadrenia nesúhlasu našich občanov, je riziko možného znečistenia životného prostredia v meste sústredeného cestovného ruchu s termálnou vodou, navštevovaného osobami z celej Európy,“ uviedol Szabó.

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Štúrove na svojom mimoriadnom zasadnutí 1. marca vyjadrilo nesúhlas a odmietavé stanovisko k danej zmene. Podľa uznesenia MsZ výstavba a realizácia navrhovanej činnosti je v hlbokom rozpore so záujmami mesta, pretože umiestnenie takéhoto zariadenia v Štúrove považujú poslanci MsZ za príliš veľké riziko pre obyvateľov mesta a zároveň aj priľahlých obcí. Je tu dôvodná obava z následkov na životné prostredie (znečistenie ovzdušia, pôdy, podzemných vôd) a následkov na zdravie obyvateľov Štúrova a okolitých obcí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM