Anton Hrachovský Hokej

Strieborný guláš fanklubákov: Príprava na hokejovú sezónu i s novými pokrikmi

Na súťaži o najlepší novozámocký guláš rozložili kotlík aj členovia hokejového fanklubu. Získali dve ceny, no hlavne prezradili, ako sa pripravili na ďalšiu časť tisportligového dobrodružstva.

Ilustračný obrázok k článku Strieborný guláš fanklubákov: Príprava na hokejovú sezónu i s novými pokrikmi
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Novozámockej súťaže vo varení gulášu sa i v roku 2018 zúčastnili členovia hokejového fanklubu MHC Nové Zámky. Fanúšikov chodia na túto súťaž už tradične podporiť aj hráči MHC. Tento rok si túto možnosť nenechali ujsť brankár Samuel Baroš, obranca Michal Novák a útočník Branislav Fábry.

Upevnenie vzťahov pri guláši

Guláš zvolili fanklubáci jemnejší, bez pálivého. Ich chutný výtvor sa nakoniec umiestnil v striebornom pásme. „Vzhľadom na to, že vo fanklube máme ešte dosť juniorov a snažíme sa prilákať aj deti, takže nie je taký pikantný,“ vysvetlil nový hovorca a člen fanklubu Peter Klučka. Podotkol, že ohľad sa na mladých berie aj na tribúnach. „Predsa len, základ fanklubu tvoria zhruba 30-roční členovia. Majú malé deti, chcú s nimi chodiť na hokej, takže sa snažíme byť čo najslušnejší aj vo verbálnom prejave. Doteraz sme patrili k tým najslušnejším fanklubom v Tipsport lige. Myslím, že je to tá správna cesta,“ dodal hovorca fanklubu.

Fanklubáci si popri striebornej medaile za guláš odniesli i cenu za najkrajšiu výzdobu stánku.

„Nejde len o guláš. Ide aj o to, aby bol fanklub spolu. Je to taká predpríprava na novú sezónu, aby sme sa lepšie spoznali aj s novými členmi. Aby sme to potom mohli naplno rozbaliť na tribúnach,“ vysvetlil Peter Klučka. Fanklub pre novú sezónu znížil aj výšku členského poplatku. Namiesto doterajších 20 eur ročne to bude len polovica. Dôvodom bol hlavne ohľad na finančné možnosti školákov vo fanklube.

Prípadní noví záujemcovia o vstup do fanklubu sa môžu prihlásiť na jeho webovej či facebookovej stránke, prípadne priamo na štadióne. „Snačí osloviť niekoho z fanklubu a ten ho už nasmeruje správnym smerom. Rovnako sa môže záujemca obrátiť na obsluhu v bufetoch,“

Nová sezóna, nové pokriky

„Stále vymýšľame nové heslá, ktoré budú hráčov v nasledujúcej sezóne burcovať k lepším výkonom. Máme nového trénera, veľa hráčov odišlo, veľa ich prišlo. Ale nie sú to pre Tipsport ligu neznáme mená. Budeme im držať palce a dúfame, že to tento raz skončíme do toho piateho miesta. Je to naše prianie a my pre to z tribúny spravíme všetko,“ povedal hovorca fanklubu MHC Nové Zámky. „Extraliga je jednoducho extraliga. Myslím, že v najližších rokoch bude hrať v meste prím hokej,“ dodal.

Zámčania sa tešia aj na vzájomné konfrontácie s maďarskými celkami MAC Budapešť a Miškovec. „Myslím si, že tieto mužstvá nemôžme podceňovať. O ich výkonoch sme sa presvedčili aj vo Vyšehradskom pohári. Myslím, že skôr budú pre Tipsport ligu prínosom,“ povedal na margo účasti dvoch maďarských celkov v lige Peter Klučka.

Fanklub MHC Nové Zámky na súťaži vo varení gulášu
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM