Anton Hrachovský Šport

Strekov popri víne núka aj inú lahôdku: Beh a chôdza malebnými vinicami láka stovky ľudí

Už onedlho sa v Strekove zídu milovníci vína. Popritom sa bude konať i nie celkom tradičný beh vinicami.

Ilustračný obrázok k článku Strekov popri víne núka aj inú lahôdku: Beh a chôdza malebnými vinicami láka stovky ľudí
9
Galéria
Foto: Róbert Pažitný

V sobotu 21. júla sa stovky milovníkov behu predstavia na druhom ročníku netradičných bežeckých pretekov neďaleko Nových Zámkov, v obci Strekov. Tamojší Strekov Wine Run bude sprievodnou akciou Strekovského festivalu vína.

Pre bežcov a nordic walkerov bude pripravená 7km trať s prevýšením 120 metrov. Trať povedie hneď po štarte vínnou uličkou a potom zamieria pretekári do strekovských viníc.

Pútnické miesto i rybník

Účastníci behu si užijú naozaj netradičné scenérie. „Dostanú sa aj na pútnické miesto Cigléd a k miestnemu rybníku. Kto si netrúfa na 7km trať, môže sa prihlásiť na 5km disciplínu s názvom Hobby walking, ktorú zvládnu aj ľudia s priemernou kondíciou. Ani oni však nebudú ušetrení od kilometrového stúpania do cieľa, kde sa najmä medzi elitnými pretekármi budú zvádzať zaujímavé súboje,“ povedal jeden z organizátorov Martin Detvaj.

Prvenstvo nebude môcť z pracovných dôvodov obhajovať minuloročný víťaz Imrich Magyar. Konkurencia však bude silná, štartovať bude aj Gabriel Švajda z Dvorov nad Žitavou, ktorý sa v roku 2017 umiestnil na 3. mieste. Medzi ženami nebude chýbať víťazka z minulého roku – Novozámčanka Dana Janečnová.

Atmosféru jedinečných vínnych pretekov môže okúsiť každý. Podľa organizátorov je v štartovnej listine k 11. júlu voľných ešte približne 100 miest, celková kapacita pretekov je 800 pretekárov. Registrácia je možná do utorka 17. júla 2018.

Zdroj: YouTube.com
Spomienka na Strekov Wine Run 2017
9
Galéria
Foto: Róbert Pažitný
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM