Viktória Botošová Rôzne

Stanovanie, táborák i pestré kultúrne podujatia na Komoči: Na svoje si prídu milovníci vodných športov i rybári

Chystáte sa počas leta na Komoču? Prečítajte si, všetko čo potrebujete vedieť. Máme pre vás pár dôvodov, prečo sa ju oplatí navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Stanovanie, táborák i pestré kultúrne podujatia na Komoči: Na svoje si prídu milovníci vodných športov i rybári
Zdroj: Dnes24.sk

Kemp v obci Komoča, ktorý sa rozprestiera na ľavom brehu rieky Váh a verejnosti bol sprístupnený v roku 1982. „Od roku 1994 funguje pod značkou Oáza Camp Komoča. Prevádzkujeme kemp, nie kúpalisko. Kúpanie v rieke Váh je len na vlastnú zodpovednosť,“ informoval nás Tibor Lukács, prevádzkovateľ kem­pu.

Kemp je od najbližšieho okresného mesta Nové Zámky vzdialený 12 kilometrov. Z Nových Zámkov trvá cesta autom približne 15 minút, bicyklom asi 40 minút. Nablízku je aj mesto Kolárovo, vzdialené od kempu 6 kilometrov a mesto Komárno, vzdialené 27 km.

Piesočnatá pláž, sprcha, wifi aj kultúrne podujatia

„Využívajúc bohaté prírodné danosti prostredia, ponúkame príjemné rekreačné možnosti každému návštevníkovi zo zahraničia i domova. Na viac ako piatich hektároch môžu naši hostia využiť piesočnatú pláž na opaľovanie, príjemný oddych v tieni stromov, prechádzky, relax a zábavu pri športe, stanovanie, kemping i autokepmping,“ uvádza Tibor Lukács.

Ako pokračuje, priamo na pláži je vybudovaná sprcha na osvieženie. V kempe je sprístupnená aj sieť wifi.

Na svoje si prídu i milovníci vodných športov a rybári. Čaro stanovania, či večerných táborákov zanechá u návštevníkov nezabudnuteľné zážitky. „Na príjemné strávenie popoludňajších i večerných hodín odporúčame využiť pestré kultúrne podujatia, ktoré v kempe organizujeme v priebehu celej sezóny, napríklad disco akciu Hello Summer, športové podujatie Beach football, dvojdňový tanečný maratón Beach Parade a najväčšiu gastronomickú súťaž vo varení na Slovensku Oaza International Gastrofestival a Motofest,“ hovorí.

Ako vysvetľuje, návštevnosť kempu závisí od počasia i od toho, či sa v danom období koná niektoré z kultúrnych podujatí. „Pre tých, ktorým sa žiada relax a ticho, odporúčame vybrať si návštevu kempu v čase, kedy neusporadúvame žiadne kultúrne podujatie,“ odporúča prevádzkovateľ kem­pu.

Ceny vstupeniek, parkovného i možnosť vstupu so psom

Vstupenka do priestorov kempu (všetky dni v týždni) v čase od 9:00 h – 19:00 h stojí 1,20 € pre dospelú osobu, pre dieťa od 6 do 12 rokov je to 0,70 € (rovnako pre dôchodcov). Parkovanie autom je možné v areáli kempu za cenu 1€ na deň. Osobitnú cenu má parkovanie v areáli s motocyklom 0,50 €.

„Samozrejme, prichádzajú k nám i návštevníci s bicyklami. Za vstup do areálu bicyklom sa platí 0,35 €, po 16-tej hodine je to 0,20 €. Po 16-tej hodine poskytujeme na všetky vstupenky do kempu polovičné vstupné. Informácie o výške vstupného si návštevníci nájdu aj na našom webe,“ informuje Lukács.

V cene vstupného je zahrnuté využitie sprchy s teplou a studenou vodou, sociálne zariadenia, možnosť využitia detského i športového ihriska.

Chcete si oddýchnuť a neviete, čo s vašim štvornohým miláčikom. Aj nato majú na Komoči riešenie. „Do kempu je povolený vstup so psom, nie však na pláž v čase, kedy tam oddychujú ľudia. Psičkári majú v areáli kempu vyznačený priestor na pohyb so psom. Pes sa v areáli kempu môže pohybovať len s náhubkom,“ dodal na záver.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív Oáza Camp Komoča

Stanovanie, táborák i kultúrne podujatia na Komoči: Na svoje si príde každý!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM