Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

ŠOKUJÚCE detaily o TRAGÉDII pri Nových Zámkoch: Vlak vraj na koľaji NEMAL čo robiť!

Deň po nehode, pri ktorej zahynulo sedem ľudí, prišli šokujúce informácie. Vlak vraj na danej koľaji vôbec nemal čo robiť!

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE detaily o TRAGÉDII pri Nových Zámkoch: Vlak vraj na koľaji NEMAL čo robiť!
23
Galéria

Vo štvrtok (27. júna) otriasla Slovenskom tragická správa. Pri Nových Zámkoch sa rýchlik zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí a viacero ďalších je zranených.

Nemal tam čo robiť!

Okamžite sa rozbehlo vyšetrovanie a na druhý deň prišli zarážajúce informácie. Zrážku vyšetrujú tri vyšetrovacie tímy z ministerstva dopravy, ŽSR a ZSSK. Podľa ministra dopravy Jozefa Ráža za nehodu mohli viaceré faktory. Medzi nimi spomenul počasie, ktoré spôsobilo záplavu a výluku jednej koľaje na trati.

„Trať bola vylúčená z prevádzky a vlak, ktorý sa na nej objavil, tam nemal čo robiť,“ povedal minister.

Čo sa stalo?

Podľa jeho slov predbežné výsledky vyšetrovania ukazujú, že neprišlo k žiadnemu systémovému alebo technickému zlyhaniu: „To znamená, že všetko fungovalo ako malo. Išlo pravdepodobne o individuálne zlyhanie ľudského faktora, ktoré spôsobilo, že na koľaji, ktorá bola v tom čase vylúčená, teda prevádzka na nej nemala byť možná, tak sa na nej objavil vlak, ktorý tam nemal čo robiť,“ dodal.

„Na železničnom priecestí pri Nových Zámkoch pri spustených závorách prešiel najprv osobný vlak smerom na Nové Zámky, následne sa na priecestí závory zdvihli, do koľajiska vošlo najprv osobné auto a následne za ním autobus, ktorý, bohužiaľ, v tej kritickej chvíli, sa zrazil s medzinárodným rýchlikom Praha-Budapešť,“ povedal generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Alexander Sako.

Potvrdil tiež slová Ráža, že predbežne to vyzerá tak, že vlak išiel po koľaji, ktorá bola v tom čase uzavretá.

„Polícia v Nových Zámkoch začala v danej veci trestné stíhanie za zločin všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom usmrtenie a ublíženie na zdraví,“ informovala nitrianska krajská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Tragická nehoda vlaku s autobusom
23
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM