Anton Hrachovský Samospráva

Služobne najstarší zo zastupiteľstva: Poslaneckú stoličku zaujme už po ôsmy raz

Posledným z vyspovedaných pred zastupiteľstvom, na ktorom sa budú skladať poslanecké sľuby, je Jozef Török. Ten vstupuje v tejto pozícii už do svojho ôsmeho volebného obdobia.

Ilustračný obrázok k článku Služobne najstarší zo zastupiteľstva: Poslaneckú stoličku zaujme už po ôsmy raz
Zdroj: Archív Jozefa Töröka

Po novembrových komunálnych voľbách sme sa zaujímali o názory, plány a priority vybraných zvolených zástupcov, ktorí by mali v najbližších štyroch rokoch hájiť záujmy Novozámčanov.

Priestor na odpovede dostali noví i staronoví poslanci, medzi nimi Tomáš Straňovský, Eva Polerecká, Pavol Uhrin, Michal Ďurkovský, Katarína Hozlárová, Michal Prešinský, Štefan Danis.

Posledným ´do partie´, ktorému sme položili tri otázky, je Jozef Török, riaditeľ pre ekonomiku a financovanie v Bytkomforte a doterajší poslanec, ktorý v tejto pozícii odštartuje už svoje ôsme volebné obdobie. Vo voľbách sa predstavil ako člen Strany maďarskej komunity a získal 464 hlasov.

Ktorá problematika v meste je podľa vás najpálčivejšia a ako chcete prispieť k jej riešeniu?

Ako ekonóm pokladám za prvoradé schválenie rozpočtu pre ďalší rok ešte v tomto kalendárnom roku. Urobím všetko preto, aby tento rozpočet bol reálny a stabilný, aby mesto nemuselo ísť do rozpočtového provizória. Z hľadiska investičných aktivít by mal rozpočet nadviazať na projekty, ktoré už bežia. Myslím tu na obytný súbor a technickú vybavenosť na sídlisku Západ II, kryty na kontajnery a ďalší rozvoj termálneho kúpaliska Štrand.

Čo budú vaše prvé kroky ako poslanca v nadchádzajúcom volebnom období? A aké sú vaše priority do nasledujúcich štyroch rokov?

Do mojich priorít patria ďalšie etapy rekonštrukcie ciest, oprava chodníkov, dopravné riešenie križovatky na S.H. Vajanského a J. Kráľa, rozšírenie parkovacích plôch, ďalší rozvoj verejnej zelene a oddychovo relaxačných plôch a budovanie cyklistických chodníkov. Budem iniciovať, aby sa tieto aktivity podporili aj finančne v rámci rozpočtu mesta.

Doterajšie vedenie bolo často kritizované kvôli spôsobu prerozdeľovania dotácií. Máte prichystaný návrh na kľúč na prerozdeľovanie dotácií do športu a kultúry? Alebo ste za to, aby sa pokračovalo v doterajšom systéme?

Čo sa týka dotácií pre kultúru a šport, treba vychádzať z VZN o poskytovaní dotácií právnickým osobám, fyzickým osobám, podnikateľom. Treba tiež oboznámiť aj verejnosť, podľa akých kritérií a výsledkov boli dotácie jednotlivým subjektom pridelené. Podporujem koncept zásad poskytovania dotácií – podporu rozvoja mládežníckej kultúry, vzdelávania a športu zo strany mesta formou poukazov, keď občania mesta môžu do prerozdeľovacieho procesu dotácií priamo zasiahnuť.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM