Anton Hrachovský Šport

Slovenskí futsalisti si zmerajú sily so Slovinskom: Vo výbere aj trojica zo Zámkov!

Slovenská futsalová reprezentácia do 21 rokov odohrá v Nitre 4. a 5. mája dva prípravné zápasy so Slovinskom. V nominácii trénera Janíka sa objavili i traja borci z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí futsalisti si zmerajú sily so Slovinskom: Vo výbere aj trojica zo Zámkov!
Zdroj: Archív Martina Letka

Vo výbere sa ocitli i traja hráči z novozámockého MFK Tupperware Nové Zámky – Martin Letko, Marcel Gašparík a Rudolf Gál. Pre Martina Letka (na snímke) to bude premiéra v najcennejšom drese. Ako vidí svoju nomináciu šikovný hráč, ktorý hráva aj futbal v 3. lige – Západ za Palárikovo?

„Nominácia ma prekvapila a potešila zároveň. Takéto príležitosti sú len párkrát za život, tak sa ich treba chytiť,“ vyznal sa Letko, ktorý hráva aj futbal za Palárikovo.

Výber Slovinska je pre Martina Letka zatiaľ veľkou neznámou. "Zatiaľ o nich nemám vôbec žiadne informácie, takže veľmi neviem, aké to bude. Do reprezentácie idem prvýkrát, tak sa nechám prekvapiť. Proti pár chalanom z nášho výberu som už hral, tak uvidíme ako to dopadne,“ povedal pred reprezentačným zrazom futbalový univerzál a odchovanec komjatického futbalu. Práve vo futbale nemá vyhranený post, je univerzálom, veď túto sezónu hral na poste ľavého obrancu, ľavého záložníka ale aj útočníka.

Tréner chce vyskúšať nové tváre

Cieľom reprezentačného lodivoda Jána Janíka je predovšetkým utvoriť si obraz o mladých hráčoch, ktorý by v budúcnosti mohli byť pevnou súčaťou tímu do 21 rokov. „Viacerí hráči zo študijných, pracovných či zdravotných dôvodov nemohli byť nominovaní. V nominácii je preto pomerne dosť nových hráčov, ale po konzultáciách s mojimi kolegami a hlavne trénerom reprezentácie do 19 rokov Branislavom Škorcom sme dospeli k tejto nominácii. Na jednej strane to nie je ideálna zostava, na druhej strane ale uvidím ďalších adeptov z tímu do 19 rokov, ktorí prichádzajú do úvahy v ďalšom cykle a získame lepší obraz o hráčoch. Nech sa ukážu, je to príprava, dva ťažké zápasy. Nech vieme, na čom sme,“ uviedol tréner Ján Janík.

Premiérovú sezónu hodnotí ako náročnú

Hráčom Nových Zámkov sa len nedávno skončila sezóna, v skupine o záchranu v 1. lige nepripustili žiadne prekvapenie a obsadili v nej nakoniec prvé miesto s trojbodovým náskokom pred druhým Podolím. „Sezóna bola náročná, hlavne pre mňa, pretože to bola moja prvá sezóna. Základnú časť sme neodohrali vôbec zle a play off nám ušlo len o pár bodov. Je to škoda. Play- out sme zvládli výborne, na to, aké sme mali problémy, keďže na niektoré zápasy sme nastúpili siedmi alebo dokonca len šiesti. Takže z môjho pohľadu tá sezóna nebola vôbec zlá, škoda len tých pár bodov, čo nám chýbalo k play off. Zbytočne sme ich doma stratili s Gurmánmi (prehra 1:2 v 4. kole – pozn.),“ v krátkosti zhodnotil svoju prvú sezónu v 1. lige Martin Letko.

Prvý zápas so slovinskou 21-kou sa uskutoční v stredu 4. mája o 19:30, odveta je na programe vo štvrtok 5. mája o 17:00.

Nominácia SR 21 na prípravné zápasy so Slovinskom

brankári: Marek Karpiak (Slov-Matic FOFO Bratislava), Marek Kušnír (Grizzly Košice)
hráči: Marko Hudáček (Tango Brno, Česko), Martin Štrbák (ŠK Pinerola Bratislava), Pavol Matejov (1. FSC Canaria Malacky), Lukáš Riša (MIBA Banská Bystrica), Martin Letko, Marcel Gašparík (obaja MFK Tupperware Nové Zámky), Martin Pechy (Grizzly Košice), Adrian Prochaczka (MFsK Nitra), Martin Baláž (ŠK Makroteam Žilina), Jakub Kofčák (Grizzly Košice), Sebastian Lazar (DOXX Žilina), Kristián Gábor (1. FsK Kysucké Nové Mesto), Rudolf Gál (MFK Tupperware Nové Zámky)

náhradníci: Marek Sýkora, David Rajnoha, Tomáš Ševčík (všetci 1. FsK Kysucké Nové Mesto), Lukáš Surovčík, Jaroslav Hlucháň, Juraj Miške (všetci DOXX Žilina), Martin Ferianc (ŠK Pinerola Bratislava), Milan Nestorík (Slov-Matic FOFO Bratislava)

Čítajte tiež: Čítajte tiež:
Hádzanári Nových Zámkov prišli o veľkú hviezdu. Kam smeruje?
Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!
Novozámocká Lokomotíva na záver sezóny prevalcovala súperov. Čo si na tíme najviac cenia tréneri?
Hokejový útočník Nových Zámkov Tomáš Török: Bola to úžasná jazda!
Maja (25) zo Srbska vo farbách Nových Zámkov: Sme najlepšie v lige a titul obhájime!
Richard Lintner o vzkriesení novozámockého hokeja: Je to fascinujúci a vzrušujúci príbeh!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM