Anton Hrachovský Rôzne

Skvelý úspech novozámockej školáčky: Na olympiáde smeruje do celoštátneho kola

Jedna z popredných základných škôl v Nitrianskom kraji pravidelne produkuje žiakov, ktorí úspešne repzerentujú naše mesto i za jeho hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech novozámockej školáčky: Na olympiáde smeruje do celoštátneho kola
Zdroj: TASR

Základná škola Hradná v Nových Zámkoch sa každoročne sa škola zapája do olympiády v anglickom jazyku. Ide o postupovú súťaž, na ktorej víťaz školského kola z každej kategórie postupuje na okresné kolo, na ktorom znovu len víťaz z každej kategórie postupuje na krajské kolo. Odtiaľ postupuje víťaz z každej kategórie na celoštátne kolo. Z krajského kola sa do toho celoslovenského prebojovala šiestačka Simona Polakovičová.

„Naša škola, verná svojim tradíciám, kladie veľký dôraz na podporu a osobitý rozvoj jazykových zručností u talentovaných žiakov,“ povedala riaditeľka školy Marta Bystrická.

29. marca sa v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo olympiády. „Celoštátnemu kolu predchádzala svedomitá príprava žiačky, na ktorú bolo potrebné perfektné zatriedenie času, pretože Simonka má i iné aktivity, v ktorých je tiež úspešná. Pripravovala sa pod vedením pána učiteľa Martina Matejčuka, no hovorenie trénovala i s učiteľmi Orši Šimon, Hankou Janičovou a Meli Kovácsovou. Všetci sa z jej víťazstva tešíme,“ dodala na záver riaditeľka školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM