Viktória Botošová Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Zámkoch, kam si je ísť radosť opekať

Slnečné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou, či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v Nových Zámkoch, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Zámkoch, kam si je ísť radosť opekať
Foto: Viktória Botošová

Po prechádzke okolitou prírodou, či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími, priateľmi, či svojou polovičkou, padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Nové Zámky ponúkajú miesta, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného centra mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku v Zámkoch.

Zúgov

Drevené lavičky síce boli pôvodne osadené na brehu Zúgova, no po začatí výstavby malej vodnej elektrárne, ich stavbári vybrali zo zeme. Aj keď to už chvíľami vyzeralo beznádejne lavičky a ohnisko na Zúgove sú zachránené vďaka šikovným dobrovoľníkom.

Boli sme zvedaví, či už nové ohnisko aj vyskúšali a niečo dobré si aj pripravili. „Ešte sme ho neskúšali, ale v blízkej dobe tam plánujeme variť guláš,“ povedal pre náš portál aktivista Stanislav Horňák.

Sihoť

Sihoť je medzi obyvateľmi Nových Zámkov, taktiež jednou z obľúbených a navštevovaných častí mesta. Ak plánujete opekať, či grilovať ste na správnom mieste. Objavíte tu hneď niekoľko ohnísk i grilov. Dokonca si môžete vybrať miesto pod stromami na príjemnom chládku, alebo pri ramene rieky Nitry.

O opekanie je tu vraj veľký záujem. „Ak má niekto cez víkend záujem si tu opekať, musí si prísť miesto dopredu obsadiť,“ vysvetľuje pani Helena.

Pri hrádzi

Naozaj, len na skok to majú niektorí z nás na hrádzu. Opekať i grilovať môžete pri hrádzi pozdĺž Čerešňovej ulice, od tenisových kurtov až po exteriérový fitness park. Aj tu objavíte niekoľko ohnísk i železných grilov s posedením.

„Sama som tu ešte nikdy neopekala ani negrilovala, ale pri prechádzkach po hrádzi tu často vidím rodinky, či partie mladých,“ vysvetlila Kamila a ako dodala, toto leto si to skúsi vynahradiť. „Je to príjemné prostredie, kde sa viete zabaviť s priateľmi, alebo s rodinou,“ dodala Petra.

Tak čo, vybrali ste si? Ak nie, možno vám pomôžu obrázky v priloženej galérii. Už len založiť ohník :)

Miesta v Zámkoch, kam si je ísť radosť opekať :)
11
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM