Anton Hrachovský Správy Samospráva

Rozbitá cesta v centre mesta: Na reakciu sa čakalo štvrť roka, pôjde o investíciu

Na pretrvávajúci problém poukázala jedna z obyvateliek. Za takmer štyri mesiace sa zatiaľ nič neudialo.

Ilustračný obrázok k článku Rozbitá cesta v centre mesta: Na reakciu sa čakalo štvrť roka, pôjde o investíciu
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Cesty v Nových Zámkoch a ich kvalita sú už dlhú dobu predmetom vášnivých diskusií. Viacero z nich prešlo po (až extrémne) dlhom čase opravou v roku 2018. Ďalšie sú vytýčené a rekonštruovať by sa mali v rámci 2. etapy opravy komunikácií.

Rozbitá cesta

Stále sa však nájdu lokality, či už v užšom alebo širšom centre mesta, ktoré kvalitou ciest do roku 2020 nepatria. Jednou z nich je aj cesta na Mostnej ulici, vedľa základnej školy.

Na stránke odkazprestaros­tu.sk na to opakovane upozornila jedna z obyvateliek mes­ta.

„Veľmi rada by som dala do pozornosti, a zároveň požiadala v mene mnohých šoférov aj cyklistov, o opravenie časti cesty pri reštaurácii Mlyn. Ničia sa nám tam tlmiče na autách a na bicykloch robia defekty,“ píše občianka Dominika.

Presnejšie ide o parcelu 2032/55 registra E, ktorá je vo vlastníctve mesta Nové Zámky. Cesta na nej je v zlom stave, navyše po dažďoch tu stojí voda.

Zničený je aj zelený, dnes už iba akýsi ‚polopás‘ medzi cestou a chodníkom.

Prvýkrát na problém Dominika upozornila cez portál odkazprestarostu.sk ešte 21. októbra 2019. Následne sa pripomenula ešte 19. novembra 2019 a 4. januára 2020. Bez odpovede, čo je škoda, pretože na väčšinu podnetov radnica reaguje (keď nie inak) aspoň odpoveďou.

Investícia v budúcnosti

Podarilo sa nám spojiť sa radnicou. Prisľúbila, že sa podnetom bude zaoberať Odbor komunálnych služieb.

„V prípade cesty na Mostnej ulici nepôjde len o bežnú opravu ale o rozsiahlejšiu investíciu. Rovnako ako aj na Fajkovej ulici. Cesta na Mostnej by mohla byť hotová v rámci niektorej z budúcich etáp opráv mestských komunikácií,“ uviedol sekretariát primátora, ktorý zvykne na podnety odpovedať.

Od roku 2014 bolo cez tento portál nahlásených 727 podnetov týkajúcich sa Zámkov. Z nich bolo 378 vyriešených (52 %). Ďalších 103 (14,2 %) bolo označených statusom „neriešené“. „V riešení“ je 213 podnetov (29,3 %). Treba však dodať, že z času na čas sa objaví aj podnet z okolia Nových Zámkov, napr. z Podhájskej a ďalšie podnety boli vyriešené akýmsi „prirodzeným“ spôsobom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Zničená cesta na Mostnej ulici
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM