Krimi

Rodina skončila po požiari bez strechy nad hlavou: Susedia okamžite rozbehli POMOC

Nešťastie môže postihnúť každého z nás. Dôležité je mať okolo seba ľudí, ktorí neváhajú a pomôžu. Presvedčila sa o tom aj rodina z obce na skok od Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Rodina skončila po požiari bez strechy nad hlavou: Susedia okamžite rozbehli POMOC
6
Galéria

V obci Hul (okres Nové Zámky) sa v sobotu 3. decembra rozhorel požiar rodinného domu. Rodina sa tak v predvianočnom období dostala do náročnej situácie.

Neváhali a pomohli

Okamžite zasiahla obec. Hneď po ničivom požiari zorganizovala brigádu. Obyvateľov vyzvala o pomoc pri prekrytí zhorenej strechy poskytnutím strešných lát, klincov alebo plachiet. Rovnako sa mohli dobrovoľníci zapojiť do spoločnej brigády.

„Nešťastie môže postihnúť kedykoľvek každého z nás. Je však dobré vedieť, že v ťažkej situácii sa nájdu ľudia, spoluobčania, susedia, priatelia, rodina, ktorí sú ochotní pomôcť,“ napísala obec Hul.

Prečítajte si tiež

Vyhrnuli si rukávy

Spoločná brigáda sa napokon vydarila. „Dnes sa Hulania ukázali ako veľká súdržná rodina. Pomohli nielen prácou, ale i občerstvením, dokonca i ponukami finančnej pomoci,“ prezradila obec.

Spoločne sčasti odstránili kalamitný stav po požiari. Vďaka technike sa podarilo odstrániť neporiadok, provizórne prekryli strechu a spojazdnili v poničenom dome elektrinu a kúrenie.

„Všetkým, ktorí pomohli /a nebolo ich málo/ vyjadrujeme obrovské ĎAKUJEM. Veríme, že spoločne im pomôžeme ľahšie prekonať ťažkú životnú situáciu a to tesne pred Vianocami,“ dodáva obec Hul, ktorá zároveň informovala o zriadení transparentného účtu. Pokiaľ chcete pomôcť, informácie o zbierke nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Rodine v obci Hul zhorela strecha nad hlavou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM