Anton Hrachovský Futbal

Rodák zo Zámkov smeruje do Maďarska: Povedie známy futbalový klub

Trénerom maďarského klubu FC Puskás Akadémia sa stal bývalý slovenský futbalový reprezentant. Ide o rodáka z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Rodák zo Zámkov smeruje do Maďarska: Povedie známy futbalový klub
9
Galéria
Zdroj: TASR

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Zsolt Hornyák (na snímke v strede v červenom) sa stal trénerom maďarského klubu FC Puskás Akadémia. S jeho vedením podpísal zmluvu na dva roky s ročnou opciu.

Cesta Novozámčana z Čiech do Maďarska

„Prvé dojmy sú výborné. Už sa teším na prácu, v klube sú výborné podmienky a Puskásova Akadémia je známy klub. Pripravujem sa na to, aby sme sa mohli v novej sezóne tešiť z dobrých výsledkov,“ cituje slová rodáka z Nových Zámkov webová stránka klubu.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Niekdajší obranca Slovana Bratislava, Interu Bratislava a Košíc veľké zmeny v mužstve neplánuje, základ kádra budú tvoriť domáci futbalisti: „Chcel by som, aby kostru tvorili maďarskí hráči, je tu tiež akadémia. Treba mať skúsených hráčov, možno aj legionárov, ale hlavne, aby tu boli maďarskí hráči. Som vždy maximalista, všetko sa bude odvíjať od výsledkov. Máme tu všetky možnosti, aby sme predvádzali pekný futbal. Preferujem útočný štýl.“

Hornyák v uplynulej sezóne trénoval český Slovan Liberec a doviedol ho na šieste miesto v ligovej tabuľke. K zmene ho prinútili rodinné dôvody.

„Českú ligu by som porovnal s nemeckou bundesligou. Maďarský futbal je technický. Chcel by som vytvoriť zmiešaný štýl hry s agresivitou a rýchlosťou,“ prezradil Hornyák.

Vo fotogalérii – Zsolt Hornyák v drese Slovana Bratislava, Interu Bratislava a ako člen Jedenástky roku 2000.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Z kariéry Zsolta Hornyáka
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM