Anton Hrachovský Šport

Reprezentácia opäť so zámockou stopou: Proti ligovému výberu nastúpi i náš rodák

Hokejový šéftréner Zdeno Cíger zverejnil káder na zápas proti výberu Tipsport Ligy a turnaj Suisse Ice Hockey Challenge. V jeho nominácii figuruje i rodák z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentácia opäť so zámockou stopou: Proti ligovému výberu nastúpi i náš rodák
Zdroj: TASR

Hokejový šéftréner Zdeno Cíger zverejnil svoj káder na zápas proti výberu Tipsport Ligy (14. decembra v Martine) a turnaj Suisse Ice Hockey Challenge, ktorý sa uskutoční 16.-17. decembra vo švajčiarskom Bieli.

V nominácii slovenského národného tímu na druhú reprezentačnú akciu sezóny je i jeden rodák z Nových Zámkov. Je ním 25-ročný útočník pražskej Sparty Andrej Kudrna (na snímke). Ten sa v aktuálnej sezóne predstavil so slovenským dvojkrížom na hrudi už v troch zápasoch, v ktorých si pripísal jeden gól a dve asistencie.

"Bude to pre nás dobrá skúsenosť a v žiadnom prípade neberieme tento zápas ako exhibíciu. Budú nám v ňom chýbať chlapci zo Sparty Praha, ktorí majú na programe zápasy v Lige majstrov. V Martine odohráme na tri pätorky. Čo sa týka turnaja vo Švajčiarsku, chceli by sme ho vyhrať,“ nechal sa počuť Zdeno Cíger.

„Na chlapcoch zostala po Nemeckom pohári pozitívna nálada a tú by sme chceli pretaviť aj na ľade vo Švajčiarsku. Naším cieľom je ukázať opäť dobrú hru a hlavne kolektívnu bojovnosť, ktorá nás zdobila v Nemecku. Na decembrovú akciu sa veľmi teším,“ dodal Cíger.

Nominácia Slovenska na zápas proti výberu Tipsport Ligy a turnaj vo Švajčiarsku

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)
Útočníci: Marek Bartánus (HC Košice, 28/2), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC´05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC´05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR, 23/2), Jakub Suja (HC Košice, 3/0)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM