Anton Hrachovský Šport

Rekonštrukcia Milénia začala: Športovci sa môžu tešiť aj na novú palubovku

Športová hala Milénium aktuálne prechádza rekonštrukčnými prácami. Postupne dostane novú palubovku i osvetlenie.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Milénia začala: Športovci sa môžu tešiť aj na novú palubovku
6
Galéria

O investícii do čiastočnej rekonštrukcie Športovej haly Milénium rozhodli poslanci už na poslednom zastupiteľstve roku 2018. Domáci stánok viacerých novozámockých tímov bude mať nové osvetlenie a palubovku. Je určený na všestranné športové a kultúrno-spoločenské využitie. V prevádzke je denne, počas sezóny sa v nej odohrávajú aj majstrovské zápasy v hádzanej či futsale.

Ešte tento rok

Od polovice júna sú rekonštrukčné práce realitou. Palubovka je vytrhaná, na jej výmene, rovnako ako na osvetlení sa pracuje. „Roboty je ako na kostole, na výsledok sa už tešia všetky športové tímy, ktoré na nej od novej sezóny budú trénovať. Zároveň sa v hale obnoví aj celé osvetlenie,“ uviedol na sociálnej sieti poslanec a predseda komisie športu Tomáš Straňovský.

„V novej sezóne privítame našich športovcov už vo vynovenej hale. Starú poškodenú palubovku nahradíme modernou odpruženou syntetickou športovou podlahou a svietidlá nahradíme úspornými LED svietidlami, ktoré budú riadené programovacou jednotkou,“ uviedla spoločnosť Novovital na sociálnej sieti.

Vynovené zázemie ocenia hlavne hádzanári a futsalisti. Mestská príspevková organizácia Novovital, ktorá Milénium spravuje, plánuje v priebehu roka 2019 investovať do výmeny palubovky a osvetlenia (vrátane stavebných úprav, lešenia). Podľa predpokladaných nákladov Novovitalu tam má ísť 115-tisíc eur (palubovka) a 38-tisíc eur (osvetlenie).

Šéf Novovitalu Ľudovít Lebó sa na decembrovom zastupiteľstve pri rozhodovaní o investícii nechal počuť, že výmena osvetlenia je nutná aj z hľadiska fungovania športových klubov. Navyše tým má prísť k značnej úspore energií. Tiež spomenul, že v roku 2020 sa chystá (v prípade podpory zo strany poslancov) výraznejšia investícia do celého objektu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Rekonštrukcia haly Milénium v Nových Zámkoch (2019)
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM