Správy

Projekt za 2 MILIÓNY eur: Na skok od Nových Zámkov vznikne 200 pracovných miest

Spoločnosť Keram Group, s. r. o., Mojmírovce plánuje postaviť v Komjaticiach logisticko-výrobnú halu a retail. Výstavba by mala byť realizovaná v dvoch etapách.

Ilustračný obrázok k článku Projekt za 2 MILIÓNY eur: Na skok od Nových Zámkov vznikne 200 pracovných miest
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Predpokladaný začiatok prvej etapy je plánovaný na marec budúceho roka a výstavba potrvá do konca roka. Druhá etapa by sa mala začať v októbri 2024 a trvať by mala rok, informoval investor v projekte predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Priemyselné využitie

Účelom je vybudovanie priemyselno-vybavenostnej zóny s umiestnením potenciálnych objektov haly a retailu.

Priemyselno-vybavenostná zóna bude z funkčného hľadiska ponúkať disponibilné plochy na umiestnenie novonavrhovaných objektov prevažne s priemyselným využitím, prípadne na občiansku vybavenosť (retail, obchod, služby).

Prečítajte si tiež

V prvej etape by mala vzniknúť výrobno-skladová hala na zastavanej ploche približne 7 720 štvorcových metrov a retailová časť na ploche 1 220 štvorcových metrov. Hlavnou náplňou tohto obchodného zariadenia je v prízemí predajňa potravín. V druhej etape vznikne podľa investora výrobno-skladová hala na ploche 7 720 štvorcových metrov a retail na zastavanej ploche 2 400 štvorcových metrov, kde je plánovaná tiež predajňa potravín.

Dvesto pracovných miest

Investor predpokladá, že objekt bude plniť svoju funkciu nielen pre obyvateľov blízkeho okolia, ale aj všetkých obyvateľov dotknutej obce a okolitých obcí.

Celkové predpokladané investičné náklady stavby sú vyčíslené na 2 milióny eur. Jednotlivé pracoviská budú obsadené odborne kvalifikovanými a zaškolenými zamestnancami na kompletizačné práce. V prvej etape by malo vzniknúť 20 pracovných miest v administratíve a 120 vo výrobe, z toho 114 miest pre montážnych pracovníkov. V druhej etape pribudne 10 miest pre administratívnych zamestnancov a 50 ľudí nájde uplatnenie na príjme a expedícii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM