Webnoviny - Rôzne

Pri Nových Zámkoch zmodernizujú cesty za milióny eur

Nitriansky samosprávny kraj vyhlásil novú verejnú súťaž na modernizáciu troch úsekov ciest druhej a tretej triedy v okolí Nových Zámkov v dĺžke vyše 31 kilometrov.

Stavebné práce sú plánované na šesť mesiacov a majú predpokladanú cenu 4,36 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Financované majú byť z európskych prostriedkov, štátneho rozpočtu a rozpočtu kraja v rámci Regionálneho operačného programu.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, rekonštruované budú regionálne komunikácie Nové Zámky – Andovce – Zemné – Komoča v dĺžke 17,4 kilometra, Salka – Bajtava – Kamenica nad Hronom v dĺžke 9,2 kilometra ako aj 4,5-kilometrový úsek cesty Pozba – Bardoňovo. Uchádzači môžu požiadať o súťažné podklady do 21. októbra, lehota na predkladanie ponúk je 3. novembra a otváranie ponúk je plánované 7. novembra. Ponuky budú viazané minimálne do 30. júna 2012. Záujemcovia majú predložiť zoznam rovnakých alebo podobných stavebných prác, ktoré uskutočnili v rokoch 2006 až 2010, pričom minimálny rozpočtový náklad na jednu stavbu bol 2 mil. eur bez dane.

Nitriansky samosprávny kraj v septembri zrušil tri verejné súťaže na modernizáciu ciest v regióne Nových Zámkov, Komárna a Topoľčian. Zdôvodnil to zmenou okolností, za ktorých vyhlásil verejné obstarávania. Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM