Viktória Botošová Rôzne

Prechádzka Berekom je neodolateľná v každom ročnom období: Niečo tu ale máme nové! FOTO

Lesopark Berek je vďaka viacerým chodníčkom, ideálnym miestom na prechádzky v Nových Zámkoch. Pýši sa stromami, ktoré dosahujú stovky rokov, iné sú zákonom chránené. Osadenie nových tabúl má verejnosti tieto stromy a rastlina lepšie priblížiť.

Ilustračný obrázok k článku Prechádzka Berekom je neodolateľná v každom ročnom období: Niečo tu ale máme nové! FOTO
Foto: Viktória Botošová

Lesopark Berek je vďaka viacerým chodníčkom, ideálnym miestom na prechádzky. Pýši sa stromami, ktoré dosahujú stovky rokov, iné sú zákonom chránené. Ide o najčistejšiu časť mesta, aj preto sa sem nedostanete autom, len peši, alebo na bicykli, mostom cez rieku. Vandali si sem, žiaľ tiež našli cestu. O tom, že sa v lete na tabuliach v Bereku vyzúrili vandali, sme vás informovali. Čo je však v Bereku nové?

Ako nás informovala Petronela Bernáth, MsÚ Nové Zámky, nové informačné tabule v lesoparku Berek boli osadené dňa 22.novembra 2015. „Osádzal ich správca lesoparku Štefan Janega,“ upresnila.

K starým informačným tabuliam, ktoré zostali na pôvodných miestach, tak pribudlo 10 ks nových informačných tabúľ, ktoré informujú o konkrétnych druhoch drevín. „Mesto Nové Zámky sa rozhodlo v rámci širšej informovanosti verejnosti zriadiť informačné tabule o druhovej skladbe stromov lesoparku Berek,“ hovorí o potrebe nových tabúľ, na ktorých sa nachádza stručná charakteristika, ktorá slúži na lepšie spoznanie našej flóry.

Ak sa aj vy rozhodnete spríjemniť si deň prechádzkou v našom lesoparku, informačné tabuľky isto neprehliadnete. „Tabule sú osadené vedľa dreviny, ktorú opisuje: názov dreviny, nároky na stanovište, pôvod, výskyt dreviny, plod, habitus, typ dreva,“ dodala Petronela Betnáth.

My sme sa boli na tabule pozrieť s odstupom času. Pozrite si fotografie v galérii článku.

Môže vás zaujímať:

Aj  na obyčajnej prechádzke Berekom sa môžete veľa naučiť
15
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM