Rôzne

POZOR! Z budovy Agrostavu silný vietor zhadzuje nebezpečné plechy

Mestskí policajti zasahovali popoludní v Nových Zámkoch na ceste pred budovou Agrostavu. Silný nárazový vietor postŕhal veľké kusy plechov z budovy priamo pred idúce autá.

Ilustračný obrázok k článku POZOR! Z budovy Agrostavu silný vietor zhadzuje nebezpečné plechy
Zdroj: Dnes24.sk

Popadané konáre na cestách, rozfúkané kancelárske papiere, hlavne v okolí budovy Agrostavu v našom meste – to je len doterajší „výsledok“ silného vetra, na ktorý dnes upozorňovali aj meteorológovia.

„Z tejto vysokej budovy pravidelne pri silnom nárazovom vetre, tak ako i dnes padajú veľké kusy plechov,“ hovorí jeden z okoloidúcich pánov. „Je len jedno šťastie, že zatiaľ tie plechy na nikoho nespadli, lebo by ho mohli určite zabiť,“ dodáva.

Cesta pred Agrostavom bola na chvíľu odstavená. Nedalo sa kvôli dlhým plechom spadnutým krížom cez cestu prejsť.

Okrem konárov, papierov a plechov, silný vietor posúval aj kontajnery krížom cez cestu.

Vietor má podľa meteorológov utíchnuť dnes okolo deviatej hodiny večer.

Na dnes bola vydaná pre okres Nové Zámky výstraha 1. stupňa pred silným vetrom. Ten úraduje približne od poludnia. Miestami krátkodobo (v nárazoch) dosahuje rýchlosť 17 – 25 m/s.

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ udávajú meteorológovia.

Sara

konáre-padnuté-nz
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM