Správy

Pozor, čo vyhadzujete do BRKO kontajnerov: Za kontaminovaný odpad zaplatíme všetci!

Aj v Nových Zámkoch sa už zbiera biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Nezaobišlo sa to však bez problémov.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, čo vyhadzujete do BRKO kontajnerov: Za kontaminovaný odpad zaplatíme všetci!
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Mesto informovalo, že rokovalo so zástupcami správcovských spoločností bytových domov o triedení a zbere biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO).

„V poslednom čase sa podstatne zvýšil počet kontajnerov, do ktorých obyvatelia okrem BRKO vyhadzujú aj bežný netriedený komunálny odpad. Zamestnanci zberovej spoločnosti takýto kontajner odfotografujú, zaevidujú, ale do zberného auta BRKO nevyklopia. Namiesto toho ho vyvezie „kukavoz“ s bežným komunálnym odpadom, obsah kontajnera skončí na skládke v Kolte a mesto (z peňazí obyvateľov) za jeho odvoz zaplatí viac ako za BRKO," informuje mesto Nové Zámky.

Radnica upozorňuje, že pokiaľ uvidíte vyklápať hnedý kontajner medzi obyčajný komunálny odpad, chyba nemusí byť na strane personálu zberovej spoločnosti.

„Mesto bude obyvateľov bytových domov o separovanom zbere BRKO informovať prostredníctvom letáčikov do schránok domácností. Okrem toho zamestnanci odboru komunálnych služieb navštívia schôdze majiteľov bytov vo vytypovaných blokoch. Osobne obyvateľom vysvetlia dôležitosť separovaného zberu pre životné prostredie aj pre peňaženky samotných obyvateľov," dodáva vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM