Správy

Poslanci rozhodli: Vybrali štyroch laureátov na cenu mesta

Počas augustového mestského zastupiteľstva sa v tajnom hlasovaní rozhodovalo o laureátoch na udelenie ocenení mesta Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodli: Vybrali štyroch laureátov na cenu mesta
Foto: Anton Hrachovský

Medzi návrhmi na udelenie ocenenia bolo viacero mien. Ich kompletný zoznam si môžete pozrieť v materiáloch k zasadnutiu mestského parlamentu.

Návrhy na udelenie ocenenia bolo nutné doručiť najneskôr do 31. júla 2020. Cenu PRO URBE tvorí umelecké dielo, peňažná odmena vo výške 350 eur a pamätná listina.

Cenu PRO URBE 2020 napokon získa Mária Dunaiová, Štefan Prónay a Tomáš Stráňovský. Cena IN MEMORIAM 2020 pripadne Juliannae Némethovej.

PRO URBE 2020

Tomáš Stráňovský je bývalým hádzanárskym reprezentantom. „Má evidovaných 129 štartov za Slovenskú republiku, na konte 274 reprezentačných gólov,“ píše sa v materiáloch k návrhu na ocenenie. Je zároveň trénerom dorastu Nových Zámkov a manažérom klubu.

Štefan Prónay je bývalý atlét, ktorý 22 rokov žal úspechy v prekážkovom šprinte. „Svoj prvý titul získal v roku 1967 ako dorastenec a posledný v roku 1987 medzi dospelými,“ stojí v návrhu na ocenenie. Tento rok oslávil 70 rokov.

Mária Dunaiová svoj život zasvätila pomoci ľuďom v núdzi. „Mnohí z ľudí, ktorí sa z rôznych dôvodov ocitli na ulici sú vďační pani Dunaiovej za pomoc pri hľadaní ubytovania,“ píše sa v materiáloch k návrhu na ocenenie.

IN MEMORIAM 2020

Julianna Némethová bola rodáčkou z Dvorov nad Žitavou. Zomrela v roku 2018 v Nových Zámkoch. „Počas totality neváhala otvoriť svoj dom pre zakázané stretnutia veriacich . Organizovala veľké množstvo pútí a kultúrno-vzdelávacích zájazdov. Sama dala vyhotoviť cirkevné zástavy a liturgické oblečenia pre kňazov,“ informuje materiál s názvom Návrhy na udelenie ocenenia In memoriam 2020.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM